Sunday, February 6, 2011

Leivitettyä tofua ja tsatsiki

Tämä on hieman muokattu resepti Soyappetitin tofu-pakkauksen kyljestä löytyvästä Parmesan tofu -ohjeesta, jota kokeilin sellaisenaankin, mutta jossa leivitys oli liian ohut ja katosi tomaattikastiketulvan sekaan. Tästä mun ohjeesta tuli ihan hyvä, syötiin perunamuusin ja tsatsikin kanssa (eka pussista, toka tehtiin ite), ehkä kaipaisin vielä paksumpaa leivitystä.

Paketti tofua (itsellä Soyappetitin yrteillä maustettua)
3-4 rkl raastettua parmesania
1,5 dl korppujauhoa
1 dl maustamatonta jogurttia
Mausteita (suola, pippuri, oregano, basilika)

Sekoita korppujauhot, parmesan ja mausteet yhteen. Leikkaa tofusta noin sentin paksuisia viipaleita. Pyörittele niitä ensin jogurtissa ja sitten jauhoseoksessa ja lykkää pannuun. Itse oikein taputtelin leivitystä tofuihin, ensi kerralla ehkä teen jogurtista ja jauhoista valmiin mössön, jota valelen tofuille. Tämän lähemmän kalapuikkoa ei kai kasvissyöjän avovaimona taida meinaan päästä ja niissäkin se leivitys on parasta, eikö?

Tsatsiki

Yksi kolmasosa kurkkua
Kaksi valkosipulinkynttä
4 dl maustamatonta jugurttia

Valuta jugurtti suodatinpussin läpi. Käytin Valion uutta laktoositonta turkkilaista jugurttia, joka ei paljon valuttamista kaivannut, oli niin tuhtia.

Raasta kurkku, rutista kuivaksi. Raasta valkosipulit. Sekoita joukkoon jugurtti.

Jotkut laittaa mukaan vielä pippuria ja suolaa, mutta mun mielestä se ei niitä kaipaa. Raikkaan kurkun ja vahvan valkosipulin maut riittää.

No comments:

Post a Comment