Saturday, August 13, 2011

Punajuuri-aurajuusto-keitto eli pinkkisoppa


Kilon verran punajuuria
Pari isoa sipulia
Valkosipulinkynsiä
Kermapurkki 2,5 dl
Ranskankermaa
Aurajuustopaketti (kyllä, pistin kokonaisen)
Pilko punajuuret pieniksi. Ihan pieniksi. Itse jätin ilmeisesti liian suuriksi palaset, koska keittelin niitä ainakin 1,5 tuntia eivätkä ne ihan silkkisiksi sittenkään vielä muussautuneet.
Mutta keitä siis vedessä, jossa on pikkasen etikkaa ja kasvisfondia, punajuuret ja sipulit ja valkosipulit.
Kun ne on x-ajan kuluttua pehmeitä, kaada suurin osa vedestä pois ja soseuta. Tuikkaa mukaan kerma ja ranskankerma tms. mitä kotona sattuu olemaan.
Ripottele aurajuusto messiin. Mausta pippurilla, meiramilla ja balsamicolla. Suolaa kans, jos ei oo tarpeeksi suolaista omaan makuun.

Hyväähän tästä tuli, mutta kauhea vaiva ja aika vähänhän sitä keittoa tulee tosta kilosta kuitenkin.

No comments:

Post a Comment