Friday, January 18, 2013

Gazpacho

Syötyäni Sarajevon ykkösravintolassa  (TripAdvisorin mukaan silloin, nykyään kakkonen) tajuttoman hyvää gazpachoa olen haaveillut tekeväni sitä kotona.

Netti on pullollaan gazpacho-ohjeita, mutta mikään niistä ei tuntunut oikealta kun mietin matkalla syötyä unelmakeittoa. Eli alla oleva onkin siis yhdistelmä useita ohjeita ja omaa mutu-tuntumaa.

Ja hyvää siitä tulikin. NAM! Ja kevyttäkin. Tätä tehdään ihan varmasti uudelleenkin ja sopisi hyvin illanistujaisiin tai päivälliselle alkupalaksi. NAM!

1 punainen paprika
1 iso punasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 purkkia kuorittuja tomaatteja (ens kerralla duunaan nääkin ite)
1/2 kurkku
reilusti basilikaa
oman maun mukaan tabascoa
krutonkeja (ite tehtyjä!)

1. Pilko kaikki, möyhennä basilika. Krutongit voi paistaa koska vaan, tuore leipäkuutioita ja vähän voita pannulle.

2. Vähän öljyä pannulle, mukaan punasipulisilppu ja valkosipulit. Ei kauhean kuumaa pannua. Paista hetki, ei tarvitse pehmetä, lisää sitten paprikat ja sen jälkeen pari desiä vettä ja kasvisfondueta.

3. Lisää pian joukkoon tomaattikuutiot ja tabascot mielen mukaan. Anna kiehua tovi, 5-10 minuuttia. Ota pois liedeltä ja lisää kurkut. Mausta suolalla ja pippurilla ja basilikasilpulla.

4. Anna jäähtyä ja viiletä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Koristele basilikalla ja krutongeilla. Nauti.

No comments:

Post a Comment