Friday, August 26, 2016

Vegevauva: Kasvislasagne

Teen kasvislasagnen aikuisille vähän vaihtuvin kasviksin. Aina sipulia ja valkosipulia, porkkanaa juustohöylällä siivutettuna, parsakaalia, paprikaa, pinaattia, vihreitä papuja, kesäkurpitsaa...

Kypsennän kasviksia wokkipannussa, lisään mahdollisesti soijarouhetta tai härkäpapuja, kasvislientä ja hauduttelen tomaattimurskassa. Mausteita ja paljon basilikaa.

Kokoan lasagneen kastikkeen lisäksi joka väliin tomaattisiivuja ja mozzarellaa tai jotain voimakkaampaa juustoa sekä basilikaa. Usein laitan yhteen kerrokseen kastikkeen sijaan GoGreenin Chili sin carne -purkin. Se tuo kivaa tulisuutta mukaan.

Viimeiseksi päälle kastiketta ja folion alle uuniin. Puolivälissä paistoa (n. 20 min) folio pois ja juustoraastetta pintaan ja toiset 20 minsaa.

Onnistuu joka kerta. Rehentelemättä! Paljoa :)

Arvolle tein oman lasagnen samoista kasviksista. Pienensin kasvikset pienemmäksi, jätin suolan / kasvisliemen pois enkä laittanut soijaa tai papuja (oisi voinut, mutta lisäsin tofua kasausvaiheessa). Hauduttelin kasviksia tomaattimurskassa pitkään ja kasasin pieneen vuokaan. Kasviskastikkeen lisäksi murensin kerroksiin vähän pehmeää tofua. Lasagnelevyinä käytin täysjyväisiä, niissä ei ainakaan ole lisättyä suolaa.

Paistoin Arvon lasagnea koko ajan eli n. 30 min folion alla, muhivat kasviksetkin vielä hyvin eikä tullut kovaa paistopintaa.

Arvo vetäisi tämän vuoallisen lasagnea kahdella aterialla. Pakkaseen ei jäänyt mitään, niin oli herkkua! Ensi kerralla pitää tehdä hänellekin isompi vuoka :)

No comments:

Post a Comment