Sunday, May 27, 2018

Kesäleiri ystävien kesken

Vietimme ystäväporukallamme, johon kuuluu 15 aikuista ja 8 lasta, kolmannen vuosittaisen kesäleirin tänä viikonloppuna.

Aiemmin olemme vuokranneet leirikeskuksen, tänä vuonna menimme täyshoitoon maatilamajoitukseen Taattisten tilalle. Mikä ihana paikka, lapsille kaikkine eläimineen, pihaleluineen ja temmellystiloineen.


Olimme varanneet tilalta myös savusaunan ja paljun, jotka olivat loistoelämys koko porukalle.

Mikä parasta täysihoidossa, aikaa ei kulunut lainkaan ruokienlaittoon, tiskeihin, siivoiluun vaan pystyimme keskittymään olennaiseen eli yhteiseen aikaan. Ruoka-ajat oli päätetty etukäteen lasten aikataululle ystävällisiksi ja sitten vain pelmahdimme paikalle.

Tämä uusi konsepti taitaakin mennä jatkoon, koska vaivattomuus ja yhteisen ajan maksimointi.

Itse tein kakun leirille, senkin ajansäästömielessä valmiista marenkipohjista, rahkasta ja tuoreista marjoista. Keittiöaikaa noin 15 min. Ja kaikille maistui.



Ja älkää käsittäkö väärin, nautin kovastikin ihmisten keskitsemisestä, mutta kulinarismi ei ole tämän viikonlopun kannalta keskiössä.

Tällä kertaa meitä hellittiin ekaa kertaa leirihistorian aikana myös hyvällä säällä. Lapset kävivät jopa kastelemassa varpaitaan järvessä. Muutenkin koko viikonloppu vietettiin lähinnä ulkosalla (myös kuninkaallisten häiden katsomo viritettiin grillikatokseen), ainoastaan yömyöhän korttipeliturnaukset piti järjestää sisällä.

Arvo on ollut leirillä 0,5- ; 1,5- ja nyt 2,5-vuotiaana. Tänä vuonna näin ensimmäistä kertaa, kuinka oma lapsi alkaa pikkuhiljaa muodostaa omia suhteitaan parhaiden ystävieni lasten kanssa. Ystäviä jo toisessa polvessa 💓

Ystävieni Arvoa muutamia vuosia vanhemmille lapsille kesäleiri on jo yksi kesän kohokohta. Sitä se on myös meille aikusille (ainakin mulle!) ja olemme halukkaita perinteen säilyttämään. Itse tulen ainakin tekemään kevätjuhla- tai peräti amerikan temppuja, jotta niin käy.

No comments:

Post a Comment