Friday, May 11, 2012

Suuri simabattle

Tein simaa vapuksi. Tai oikeastaan kahta. Mintulla ja kaljalla sekä sitruunankuorella maustettuja.

Kaljaa tuli 50-luvun kirjasta isältä saatuun ohjeeseen, minttua pistin toiseen netissä tapaamani idean mukaan. Eli fariinisokeripussin kyljestä ohje, fariinisokeria, sokeria, pikkusen hiivaa, vettä, sitruunanmehua. Toiseen lisäksi sitruunankuoret ja kaljaa ja toiseen minttua.

Mä olen vähän suurpiirteinen ruokaa tehdessäni ja pelkäsinkin, että onnistun pilaamaan simat kun en kauheasti mittaillut aineita.

Tuomio: Minttusima ei maistunut simalta ja siinä oli liian vähän kuplia. Kaljasima oli tosi hyvää. Ehkä tässä kesänaikana kokeilen tehdä minttujuomaa vielä pelkällä tavallisella sokerilla ja reippaamalla mintunkäytöllä. P:n mutsihan tekee koko kesän aivan mahtavaa raparperisimaa, yritän löytää oman bravuurijuomani :)


No comments:

Post a Comment