Tein simaa vapuksi.
Tai oikeastaan kahta. Mintulla ja kaljalla sekä sitruunankuorella maustettuja.
Kaljaa tuli 50-luvun
kirjasta isältä saatuun ohjeeseen, minttua pistin toiseen netissä tapaamani
idean mukaan. Eli fariinisokeripussin kyljestä ohje, fariinisokeria, sokeria,
pikkusen hiivaa, vettä, sitruunanmehua. Toiseen lisäksi sitruunankuoret ja kaljaa
ja toiseen minttua.
Mä olen vähän
suurpiirteinen ruokaa tehdessäni ja pelkäsinkin, että onnistun pilaamaan simat
kun en kauheasti mittaillut aineita.
Tuomio: Minttusima
ei maistunut simalta ja siinä oli liian vähän kuplia. Kaljasima oli tosi hyvää.
Ehkä tässä kesänaikana kokeilen tehdä minttujuomaa vielä pelkällä tavallisella
sokerilla ja reippaamalla mintunkäytöllä. P:n mutsihan tekee koko kesän aivan
mahtavaa raparperisimaa, yritän löytää oman bravuurijuomani :)
No comments:
Post a Comment