Friday, September 28, 2012

P:n syksyinen fenkolikeitto

Jes. Ihan uuden makuinen keitto, jossa kaikki maut sopi ihmeellisen hyvin yhteen ja just sellainen syksyisen lämmittävä, että varpaissa asti tuntuu. Ja terveellinenkin vielä.

En ole ennen ollut fenkolista niin innoissani, mutta keittoon se toi ihan superhyvän maun. Tehtiin fenkolikeittoa viime viikolla työväenopiston kurssilla ja nyt tehtiin vähän muunneltua versiota kotona. Kurssilla fenkoli jäi munsta vähän raa'aksi, kotona se oli täydellistä - maku muuttuu vähän pistävästä sellaiseksi jännän täyteläiseksi.

Tässä meidän versio, toteutuksesta vastasi P. Suurin piirtein siis näin:

1 fenkoli
5 perunaa
3 porkkanaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
200 g maissia
200 g kidney-papuja
tuoretta timjamia
kasvisliemikuutiot
pippuria
vähän valkoviini
vettä

Suikaloi fenkoli, porkkanat ja sipulit. Kuullota öljyssä hetki, heitä päälle valkoviiniä ja vettä. Anna kiehua 10 minuuttia. Lisää pieneksi kuutioidut perunat, maissi, silputtu valkosipuli, kasvisliemikuutiot, lisää vettä ja huuhdotut pavut (keitettyjä pahvitölkistä). Anna kiehua vielä noin 15 min, että kaikki on kypsää. Lisää pippuria ja tuoretta timjamia.

Siis aivan järkyttävän hyvää. Ja jos tälle ei syksyn flunssat lähde, niin ihmettelen!

No comments:

Post a Comment