Tuesday, December 19, 2017

Joulupukkimoka - älä tee kuten me!

Hölmöt vanhemmat taas liikkeellä, hei vaan hei!

Joulupukki tuli meille ekan kerran jo joulukuun alussa, kun vietimme mieheni perheen kanssa perinteistä etukäteisjoulua.

Arvo tapasi gubben ensimmäisen kerran jo viime vuonna, kovasti tuo pohjoisen valkohapsi ei silloin kiinnostanut, mutta ei pelottanutkaan. Tänä vuonna me vanhemmat tehtiin kuitenkin pieni moka.

Etukäteisjouluissa aina yksi miehen siskonlapsista pukeutuu joulupukiksi ja tuo lahjat. Tälläkin kertaa hän kävi toisessa huoneessa vaihtamassa vaatteet ja tuli takaisin olohuoneeseen.

Valkopartainen punapukuinen ukko yhtäkkiä keskellä huonetta ilman mitään ennakkovaroitusta.

Apuuaaaa!


Arvohan ihan jähmettyi. Ja juoksi iskän syliin. Sitten äidin. Ja mamman.

Lahjojen jako kuitenkin kiinnosti ja hän uskalsi lähestyä pukkia, mutta yhteiskuva, laulaminen tai syliin istuminen torpattiin kovaäänisesti.

Klassinen keissi, näin niitä lapsuusajan joulupukkitraumoja luodaan.

Ja ei ihme! Kerrassaan huonosti hoidettu homma meiltä vanhemmilta. Olen aivan varma, että kaikki olisi sujunut hyvin, jos pukin tulosta olisi puhuttu etukäteen ja jos hän olisi saapunut ulko-ovesta ovikelloa soittaen.

Että vink vink vaan, älä tee niin kuin  mä teen vaan niin kuin mä sanon!

Tämän jälkeen Arvo on joulupukin nähdessään sanonut "ukki pelättyy". Katsotaan kuinka aattona käy!

Lisäämme siis Arvon vierastamat henkilöt -listalle toisen nimen. Aiemmin siellä oli Naantalin Unikeonkesteillä tavattu Unikeko Arvon ollessa 8-kuukautinen.

No comments:

Post a Comment