Thursday, May 28, 2009

Kesä kesä siellä ja kesä kesä täällä

Olen palannut ehkä elämäni parhaalta lomalta ja ilokseni huomasin, että kesä oli tullut tännekin. Ei ehkä niin kuumana kuin Roomassa, mutta kuitenkin..

Perjantaina hyppäsi äidin kanssa Easyjetiin ja lennettiin Englantiin. Maanantaina jatkoin Ryanairilla Roomaan (en muuten enää koskaan käytä Ryanairia!! Lentolaukkuni oli kaksi senttiä liian paksu, muuten tosi pieni, ja jouduin gatella tsekkaamaan sen sisään. 30 puntaa. Todellinen halpa lentoyhtiö...). Sitten viime sunnntaiyönä lennettiin Heinin kanssa takaisin Suomeen. Ja maanantaina menin töihin...

Englannissa ei varsinaisesti viikonloppuna ollut ilmojen puolesta kesä. Mutta syrämen kesä on siellä missä on meidän Tirpu. Ja ihanaa oli. Vähän shoppailtiin, enimmäkseen hengailtiin ja leikittiin. Aadan kanssa kuunneltiin aamuisin sängyssä lintujen laulua ja juteltiin mukavia. Katsottiin Euroviisut (Waldo, mikä se biisi oli? Jari, mikä se paita oli?), leivottiin pullaa, käytiin lentonäytöksessä ja pubi-lounaalla. Jostain syystä koko porukkaa myös lapsetti niin paljon että, kun päästiin leikkipuistoon, kaikki (äitiäni myöden) laskivat liukumäestä. Sekös Aadaa riemastutti :)

Ja Heenu-täti osoittautui mitä oivimmaksi Disneyn prinsessasatujen lukijaksi. Hieman oli pienellä vaikeuksia ymmärtää kyllä esim. mitä tarkoittaa sellainen suuri sana kuin romantiikka. "Missä se on?"












Roomassa sitten taas oli koko ajan aurinkoista ja +30. Ei oo ehkä koskaan ollut ilmoiltaan niin mahtavaa lomaa. Ja eipä ehkä muiltakaan osin. Rooma oli niin mielettömän vaikuttava kaupunki. Colosseum on ollut mun lapsuuden haave ja se täytti kyllä kuvitelmat. Pantheonia en edes osannut odottaa, mutta sekin oli kerrassaan vangitsevan upea sekä kooltaan että historialtaan. Fontana di Trevi (kuvassa) oli ihan huikea. Ja koko kaupunki ihan ihmeellinen.

Käytiin hienoilla kukkuloilla, joilta oli mahtavat maisemat. Käytiin viehättävissä ja hippimäisissä kaupunginosissa. Syötiin pitsaa, pastaa, risottoa ja aperitivoja (baarissa ja oma tekemiä). Ja kaikki ihan täydellisiä. Ja tietty jätskiä hirveet kasat. Nam.

Käytiin muutamissa kirkoissa. Vatikaanissa ihailemassa, kuten oppaamme Maikuri sen sanoiksi puki, historiamme suurinta kultavarkautta. Pyhän Ignatiuksen kirkossa ihmettelemässä tasaiseen kattoon maalattua kupolia. Ja Capuchin Cryptissä kauhistelemassa yli 4 000 munkin luurangoista rakennettuja alttareita. And may I say it was creepy. And fascinating. Uskonnollisesta Roomasta mainittakoon vielä nuoret, pitkät ja komeat katolilaispapit, joita oli joka paikassa. Kielletty hedelmä tiiättekös...

Käytiin järvellä ja puistoissa ottamassa aurinkoa. Heitin talviturken pienen italialaiskylän järveen (kuvassa). Juotiin iltaisin 1,5 euron viinipulloja ja kokkailtiin ja rupateltiin. Makoiltiin sängyillä ja naurettiin. Maikun parveke oli ihanan lämmin öisinkin, vaikka sen edessä sinkoili lepakoita.

Shoppailtiin sekä pääkadulla, Trasteveressä että Porta Portesen loppumattomilla markkinoilla, josta mekkoja sai kympillä, kenkiä kolmella eurolla ja koruja yhdellä.

Se oli niinku lomaa se. Matkalaukku odottaa edelleen purkamista lattialla. Arki on jo alkanut, muttei sitä tahdo itselleen myöntää. Tämä torstai piti olla lomalta selvitymisvapaapäivä, mutta vietin sen töissä tehden ylimääräisiä hommia. Ihan hyvä kyllä, raha ei ois pahitteeksi...

Jos olisin ollut kotona, olisin ehkä purkanut matkalaukun. Ehkä.

No comments:

Post a Comment