Monday, March 27, 2017

Kellojen siirto ja lapset

Kellojen siirtäminen. Blaah! Kuulun siirtovihaajiin, koska olen tosi herkkäuninen ja jo tämä yhden tunnin siirto sekoittaa rytmiäni joksikin aikaa.

Kesäaikaan siirtäminen viikonloppuna oli kolmas kellojen siirto Arvon elämässä. Ensimmäinen, jolla oli "jotain väliä", koska meillä on nykyään arkiaikataulu. Aiemmilla ei ollut väliä, mutta aika helposti ne ovat muistaakseni menneet.

Tällä kertaa valmistauduimme siirtoon jo etukäteen. Arvon nukkumaanmenoa aikaistettiin viikon varrella ja herääminen tehtiin viikonloppunakin kellon kanssa tarpeeksi aikaisin. Äiti sanoi graah, mutta ajattelin, että ehkäpä tämä pikkuhiljaa siirtyminen säästäisi minutkin suuremmilta unirytmin järkkymisiltä.

Tämä tosiaan taisikin olla ihan toimiva systeemi meidän perheelle.

Lauantaina sattui olemaan vielä tosi aktiivinen päivä monen tunnin ulkoiluineen mökillä, että uni tuli Arvolle jo reilusti normaalia aikaisemmin.

Sunnuntai-iltana nukkumaan ei menty vielä ihan "kesäajassa", mutta kohtalaisen ajoissa kuitenkin.
Maanantaiaamuna Arvo heräsi kesäaikaan ilman herättelyjä. Äitikin nousi sängystä melko pirtsakkana. Vau!

Arvon nukkuminen on muutenkun mennyt jo jonkun aikaa tosi kivasti. Tasaiseen tahtiin on öitä, kun Arvo ei herää kertaakaan. Tai sitten hän herää, mutta yhä useammin hän nukahtaa uudelleen itsekseen eikä huoneessa tarvitse käydä. Tämän takia olemme jo sulkeneet makuuhuoneet vaatehuoneen kautta yhdistävän oven, että minä en ihan jokaiseen ääneen heräisi.

Kyllä Arvo sitten ilmoittaa tarpeeksi äänekkäästi, jos hän kaipaa meitä vanhempia. Yleensä kerran yössä.

Henkilön Henna (@hennan1k) jakama julkaisu

No comments:

Post a Comment