Saturday, June 30, 2007

Tyhjensin pöydän, tarjosin läksiäskarkit

Töiden loppuminen jätti tyhjän olon. Huominen saavutti vihdoin sen unelmatason, josta haaveilin jo paljon aiemmin. Mutta mitä mä huomenna teen hei! Eilen oli loman eka päivä ja jo minut löysi kassalta piippailemasta. Mutta nyt, nyt seuraavaan kahteen viikkoon sisältyy pelkkää rentoutumista ja hymyilyä.

Luin Tuomas Vimman Toinen -kirjan. Tää on niitä salaatinkastiketapauksia, etten tiedä itkeäkö vaiko nauraa. Luin sen kahdessa päivässä, en tahtonut laskea sitä alas, mutta minua (excuse my language) vitutti koko ajan sitä lukiessa. Tämä kirja kuuluu kategoriaan "Kato jostain arvostelusta, mitä mieltä joku kriitikko on ollut ja oo sen kanssa samaa mieltä, jos et itse pysty päättämään". Siksipä googletin teoksen ainoastaan huomatakseni, ettei ne kriitikotkaan tiedä. Helsingin Sanomien Tommi Aitio kiteyttää kirjan hienosti: "Toinen ei ole mestarillinen romaani, mutta pirullisen viihdyttävä se kyllä on". Eli luulenpa, että juuri tämä kyseinen tuntemani ärsytyksen/hullaannuksen tunne on juuri se, johon kirjailija on tähdännyt. Mutta lukekaa ja päättäkää itse. Ei kyllä kannata tarttua tähän Vimman toiseen ennen kuin on lukenut Helsinki 12.

Olen myös löytänyt sarjamurhaajat. Niin, töissä oli aika vähän tekemistä viimeisinä päivinä. Mutta oikeasti tutkikaapa sivustoa http://www.crimelibrary.com/. Oma lempparisarjamurhaajani on Erzsébet Báthory. Hän oli 1500–1600 lukujen vaihteessa Unkarissa elänyt kreivitär, joka joidenkin arvioiden mukaan on murhannut jopa 2000 palvelustyttöä. Aika hurjaa on ollut meininki rouvan linnassa. Ja ei, nyt ei tarvitse huolestua, en suunnittelemassa oman sarjamurhaajauran aloittamista. Ja viiltäjä-Jackiinkin liittyy kaikennäköistä mielenkiintoista. Ja oli se ihan jännä lukea myös Pia-murhista Pohjanmaalla. En mä oo sellaisistakaan ikinä kuullut.

No nyt opettelemaan rentoutumista. Olen vaan ja olen ja olen. Pitäisiköhän kuitenkin merkata kalenteriin ensi tiistaille vaikkapa mölkkykokous klo 14.35, ettei elämä tuntuisi niin tyhjältä. Tai ehkä merkkaan maanantaille ensimmäisen mökkisiiderin korkkauksen ajankohdaksi klo 18.00, vai onko se jo turhan myöhään? Keskiviikkona on kyllä pakko vetää pitkä kolmen tunnin palaveri laiturin nokassa varpaita vedessä huljutellen. Alkaen tasan puolelta päivin.

Turha soitella, kahteen viikkoon ei kukaan vastaa!

No comments:

Post a Comment