Tuesday, June 28, 2016

Istuu se päivänkakkaralla

Arvo valmistui vaunukopasta (vihdoin?) istuinosaan ja tänään käytiin ekalla ajelulla. Juhlallisesti vettä tuli kuin aisaa, mutta uni maittoi sadesuojan allakin hyvin.

Jo pari kuukautta sitten kokeilimme istuinosaa, koska vaunukopassa köllöttely ei yhtään kiinnostanut Arvoa. Silloin hän oli kuitenkin vielä selvästi liian pieni ja venkula. Meillä on käytössä käytettynä ostetut Bugaboo Cameleon ykköset ja niissä on istuin jotenkin tosi "jyrkkä". Arvo ihan hukkui sinne.

Ajattelin jo juhannusreissuun lähdettäessä, että kun palataan niin kokeillaan istuinta uudelleen. Asia oikeastaan ratkesi itsestään, koska juhannusvillin aikana Arvo ei ainoastaan saanut hampaan vaan oppi myös istumaan ilman tukea.

Yhtäkkiä tosta noin vain hän irrotti kätensä lattiasta ja kas, pysyi pystyssä. Toki muksahtelua ja kupsahtelua sattuu, mutta en-kestä-miten-söpö-mun-lapsi-on-kun-se-noin-istuu. Itsestäänselvyys joillekin, mutta suuri ihastelun aihe äidille :)

Sen myötä siis siirryttiin vaunujen istuinosaan, käytetään syöttötuolia jo paljon, kerran kaupassa heiluttiin jo tavallisen (ei vauva-) ostoskärryn istuimessa ja kokeiltiin jo turvaistuinta kaukalon sijasta.

Sellainen vinkki vaunukaupoille, että kannattaa tutkia lähemmin myös istuinosan ominaisuuksia. Itse kiinnitin huomiota vaan vaunukoppaan tajuamatta, että sen käyttöaikahan on melko lyhyt. Istuimessa kuljetaan vuosia ja mulla ei ollut hajuakaan, millainen se on meidän vaunuissa! Onneksi tuo istuinosa vaikuttaa kyllä tosi hyvältä ja näppärältä, kävi tuuri.


No comments:

Post a Comment