Thursday, June 2, 2016

Minne kaikki vauvan romppeet mahtuu?

Olin kyllä varautunut etukäteen siihen, että vauvan mukana tulee paljon lisävarusteita ja niille tarvitaan tilaa kaapeista. Hänhän tuli tänne toki perheenjäseneksi, mutta myös kämppikseksi.
Kävi silleen kivasti, että ulkomaille lähtevä kaveri jätti meille vuosia himoitsemani vanhan liinavaatekaappinsa lainaan ja siitä saatiin Arvolle oma vaatekaappi, jonne kaikki mahtuvatkin kivasti liinavaatteita myöten.

Edelleen kaappi on meillä käytössä, mutta nyt pieneksi jääneet vaatteet kuitenkin seilaavat ympäri asuntoa pinoissa 1) säästetään 2) tyrkytetään kavereille 3) Viipurin vauvoille keräykseen.
Puhumattakaan pinoista, joissa on minun kaapista kaivamiani vaatteita 1) kuvittelin jo mahtuvani, mutten mahtunutkaan -kasa 2) en tule ikinä mahtumaan, pitää keksiä loppusijoituspaikka -kasa 3) en voikaan käyttää, koska imetys, mutta ehkä jonain päivänä lähden kotoa ilman Arvoa ja sitten pistän just tämän, siksi en viitsi laittaa takaisin kaappiinkaan, kun sitten unohdan sen kuitenkin! -kasa.
Eli on kaikenlaisia kasoja. Äh.

Vessassa meillä on kokoontaitettava hoitopöytä, siinä lokerossa tärkeimmät pesutarpeet. Vaipat (kestot) ovat vihreässä korissa, jolla ei ole vakituista paikkaa. Likaisten vaippojen sanko, pieni Arvon vaatteiden pyykkikori ja roskis ovat pesukoneen päällä. Järjestely toimii, kunhan vaippakori löytäisi paikkansa.

Lelut ovat olohuoneessa, säilytyspaikkana toimii perintökehto, jossa Arvo ei ole enää pariin kuukauteen nukkunut päikkäreitään. Yritän iltaisin kerätä sinne kaikki lelut, olisivat sitten tallessa ja Sofie La Girafe löytyisi aina nopeasti akuutin kirahvinpureskelutarpeen iskiessä!

Nyt Arvon tavarat ovat pikkuhiljaa alkaneet valloittaa myös keittiötä! Ennen siellä on näkynyt satunnainen tuttipullo ja rintapumppu, mutta nyt! Nyt on Ezpeziä, pari eri syöttötuolia, ruokapusseja, lusikoita, naksuja, smoothiepusseja ja mitä lie nyt jokainen vakavasti otettava ruokailemaan opetteleva puolivuotias tarvitsee! Tällä hetkellä tavarat lähinnä odottavat toisitoimiin pääsyä. Mutta ne ovat ympäri keittiötä. Pitää raivata niille tilaa jostain kaapista. Vinkkejä tännepäin, jos löytyy!

Älkääkä edes aloittako mahdollisesta tulevasta Arvon omasta huoneesta! Onneksi ei ole vielä sen aika... Etukäteen olin ajatellut, että puolivuotias olisi sopivan ikäinen muuttamaan omaan huoneeseen, mutta en näe siinä kyllä mitään järkeä niin kauan kun Arvo öisin syö. Ja no, onhan tuo tuommoinen vauva vielä muutenkin. Tämän hetken yözumbailujen (lankku ja konttausasento ovat harjoitteissa öisinkin) takia olen kyllä aina välillä valmis siirtämään pinnasängyn toiselle puolen taloa. Ehkä naapuriin asti!

Kuvassa se iiihana liinavaatekaappi, iiiihanat saksantädin lähettämät nimiäislahjaksi puukirjaimet, iiihanan kätevä Ikean yövalo (imetyksen alkutaipaleella ihan korvaamaton, että näki mitä teki, koska tuota voi siis pitää sängyssä, nykyään ihan vaan yövalona Arvolla), jonka sain työkaverilta ja toisen ostin kirpparilta kun oli niin hyvä. Iiihanan vanhan ikkunan ostin joskus jostain kirpparilta. Normaalistihan tässä päällä on kasa vaatteita, gröhöm. Mutta halusin nyt ottaa tällaisen kivan, vaikkakin epätodellisen sisustusblogikuvan :)

No comments:

Post a Comment