Saturday, December 10, 2016

Lapsen ensimmäiset sanat

1. Äiti - Tätä hän on hokenut jo aika kauan. Ei kuitenkaan osoita minua kysyttäessä missä äiti? Enpä sitten tiedä, että tietääkö mitä hokee.

2. Lamppu - Pikemminkin Amppu. Ensimmäinen sana ja asia, jotka Arvo varmasti yhdistää. Aina hän osoittaa lähintä lamppua, kun kysyy missä lamppu on? Ja sanoo Amppu, kun kysyy mikä tuolla on.

3. Kato - Arvo hokee usein kato, kato, kato. Hän ei kuitenkaan sano sitä yleensä, kun tuo jonkin asian "näytille". Aarteitaan hän esittelee mielellään, mutta autas jos nappaat kädestä! Hän myös hokee kiikkaa, kiikkaa, kun keinuu keinutuolissa ja ymmärtää, jos sanotaan, että haluatko kiikkaa?

4. Kaapo - Niin, Kaapo. Meillä ei valitettavasti ole kaveripiirissä yhtään Kaapoa. Eli hän tarkoittaa siis piirroshahmo Kaapoa. En ole hirvittävän ylpeä tästä. Gröhöm. Ja kyllähän meillä Kaapoa katsotaan silloin tällöin, ei käy kieltäminen. Mutta sitäkin enemmän meillä kyllä lauletaan Kaapon tunnaria. Ihan harva se päivä jompikumpi meistä vanhemmista aloittaa hoilaamisen ja sitä jatketaan sitten vuoroissa ja yhteislauluna. Todella, todella, todella tarttuva renkutus.

Ja silläkin uhalla, että kuulostaa puolustelulta ja paljastan kuinka dorkia juttuja me täällä kotona pohditaan, niin meillä on myös puhuttu Kaaposta aika paljon. Olemme miehen kanssa ihmetelleet ja googlailleet Kaapon kaljuutta (se on jo neljä!) ja sitä, miten sarjassa on piirretty vaan keskiosa ja reunat ovat valkoiset. Googlailu vei meidät Kaapon Wikipedia-sivulle, jossa oli juuri vieraillut trolli ja sitäkin on naureskeltu moneen otteeseen.

Myös kakka-sana tulee joskus. Joku noissa ka-alkuisissa sanoissa ilmeisesti miellyttää Arvoa. Siksi varmaan se Kaapokin :) Tai sitten juurikin tämän takia... Korvamato viikonlopuksi, olkaa hyvä!


No comments:

Post a Comment