Wednesday, October 5, 2016

Vastasyntyneen äiti, tiedä nämä!

Ihana, paras ystäväni valmistautuu ihan pian koittavaan synnytykseen. Olen jo aiemmin ajatellut, että pitäisi koota joku vinkkilista vastasyntyneen äidille, mutta se on jäänyt. Ja nyt tein sen, vähän nämä on tällaisia sekalaisia! Suhteellisen yleispäteviä, joitain ihan randomeja ja viimeinen vinkki vain mun ystävälle.

- Tee se, mitä jaksat. Ei tarvitse suorittaa, mutta minusta oli tosi ihana näpertää joulukarkkeja Arvon ollessa viikon.

- Tisseihin bepanthenia ja rintakehän päälle lämmin kaurapussi, kun menet sänkyyn. Ja muista, ettei se mikä tuntuu "koko ajan vaan istun tässä ja imetän" kestä ikuisesti.

- Pyydä kaikkia vierailijoita tuomaan ruokaa.

- Juo paljon!

- Ja herkuttele! Raskauskilot-shcmaskauskilot, ehtii parin kuukauden päästäkin (tai kymmenen... grhm..). Joillekin se on kilpailu, mutt onneksi siihen ei tarvii osallistua. Niinku ei maratonillekaan, jos ei tykkää juosta!

- Jos haluat ja se on mahdollista, käy ulkona piipahtamassa ilman lasta jo aika alussa. Ehkä kaupassa. Itsellä pään kasassa piti se, että ulkona käväisi valoisalla. Vaikka vartin.

- Synnärillä kätilöistä kaikki irti. Kysy, kysy, kysy ja vaadi.

- Älä pelästy, jos kolmantena päivänä synnytyksestä itket koko ajan. Ahdistusta, onnea ja sitä pakahduttavaa rakkautta. Se on hormonaalista (raskaus päättynyt, imetys alkaa) ja väistyy 90 prosenttisesti. Pikkisen siitä jää kuitenkin.

- Muutenkin kaikki tunteet ovat sallittuja. Ja kaikki on yhtä pihalla alkuun. Se helpottaa 90 prosenttisesti. Pikkisen siitä alun kaaoksestakin kuitenkin jää.

- Hyppää uuteen elämään, johon olet valmistautunut, mutta johon et voinut mitenkään valmistautua.

- If all else fails, you ALWAYS call me! Or if all goes like in Strömsö, you can call me anyways!

No comments:

Post a Comment