Wednesday, October 12, 2016

Vegevauva: Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat (retropöperöä suoraan 80-luvulta) on hyvä hävikkiruoka. Osta vain paprikat ja laita sisään vaikka jonkun kastikkeen jämät tai mitä jääkaapista sattuu löytymään. Sormiruokailijalle tää oli mitä sopivin ruoka myös, koska sen voi nutustaa astioineen päivineen.

Meillä paprikoihin sujahti tällä kertaa pari tomaattia, pilkotut paprikoiden "hatut", punasipulia, raastettu porkkana ja valkosipulia. Pilkoin kaikki yhteen ja paistelin samalla kertaa pannulla. Lisäsin sekaan soijarouhetta ja reippaasti suolatonta jauhelihamaustetta ja hiukan vettä. Keitin valmiiksi riisiä ja sekoitin sen myös seokseen.

Sitten erotin Arvolle täytteen, johon lisäsin maustamatonta (ainakin Pirkalla vähäsuolaista) tuorejuustoa ja täytteen jäähdyttyä munan (pysyi näin paremmin sormiruokailijan näpeissä koossa ja kypsän sai pilkottua täytteen levahtamatta).

Aikuisten täytteeseen lisäsin parin juuston kannikkaa raastettuna, soijakastiketta ja 3 juuston -kermapurkin. Käytän tosi harvoin mitään näitä maustettuja kermoja, mutta täytyy sanoa että tähän se kyllä toi tosi kivaa makua.

Paprikat täyteen ja öljyttyyn vuokaan ja n. 30 min 200-asteisessa uunissa.

Ja arvatkaas, Arvo söi kokonaisen paprikan täytteineen! Hän ihan ahmi täytettä. Ja maistuivat nämä vanhemmillekin.

Paprika itsessään jäi Arvolle vähän turhan rouskuvaksi ja osin hänen oli tyytyminen sitä vain imeksimään. Seuraavan kerran esikypsentäisin Arvon paprikaa etukäteen vaikka mikrossa.

Yhä enemmän ollaan nyt siirtymässä koko perheen yhteiseen ruokaan, se on tosi kätevää ja selvästi Arvokin syö paremmalla ruokahalulla tällaista "oikeaa ruokaa"!

No comments:

Post a Comment