Thursday, August 31, 2017

Taaperon aamu- ja iltapalat

ämän postauksen olen tehnyt jo alkuvuonna eli Arvon ollessa noin 1-vuotias. Osa näistä näkyy ruokavaliossaan edelleen, mutta löysimme kesällä puuron takaisin ruokavalioon ja sitä useimmiten nautitaankin aamupalaksi nykyään. Iltapalana nykyään hän itse kauhoo kaurajugurttia marjojen/marjasoseen ja myslin kera. Myös määrät ovat isompia nykyään.
....

Mitä sitä taaperolle tarjoaisi ilta- ja aamupalalla? Monella varmasti mukana on aina puuro, meillä vauva-Arvo ei tykännyt puurosta eikä äitikään siitä, että se piti sormiruokailijataaperolle syöttää, niin se jäi pois pitkäksi aikaa.

Mutta kuvailinpa nyt jonkun aikaa aamu/iltapaloja, jos näistä vaikka joku jotain inspiraatiota saisi.
Huomaatte ehkä, että tummaa leipää ei Arvon annoksissa näy. Se kyllä maistuu hänelle vaalean tapaan, mutta on tuntunut aiheuttavan vatsavaivoja, joten sitä on harvakseltaan annettu.

Aamupala: Leipä juustolla, Berrypicker-muroja, kurkkua ja banaania maapähkinävoilla
Iltapa: Banaania, Berrypicker-muroja, leipä juustolla
Hitaan viikonloppuaamun aamupala: Papuja tomaattikastikkeessa (kannattaa lisätä kaupan papuihin itse tomaattipyrettä, eron huomaa), paistettua munaa, leipää tuorejuustolla, basilikalla ja tomaatilla
Iltapa: Vadelmia, papaijaa, tomaattia, leipä juustolla

Iltapala: Smoothie jogurtista, jonka seassa yleensä vähän jotain sokeritonta hedelmäsosetta, mansikoita, juustoa, rieska
Iltapala: Mansikkaa, kiiwiä, rieska, juustopala

Sitten joskus puoliksi syöty iltapala näyttää tältä. Veriappelsiinia ja paahtoleipää tuorejuustolla mährättynä syöttötuolin tarjottimeen.

No comments:

Post a Comment