Thursday, July 19, 2007

Helsinki-Naantali-Rymättylä-Ruissalo

Puolitin kesälomakertomuksen megatsypermaratoonipostauksen välttämiseksi. Kahteen viikkoon mahtuu niiiiin paljon kaikkea jänskää...

Kaikki alkoi pienellä rentoutumisella Naantalissa, pienillä tupareilla Turussa ja löhnäyksellä parvekkeella. Loman ekana maanantaina lähdettiin mökille, jossa meitä oli vaihteleva sakki koko viikon. Ainoat koko viikon kesäkaverit olivat Heini ja Jethro, joka on kavereiden koira ja oli meidän kanssa kesälomalla. Jethrolla oli kaikista meistä ehkä jännin viikko, kun se pääsi paimentamaan lampaita ja haukkumaan joutsenelle, uimaan pari kertaa. Meidän ihmisten jännään viikkoon kuului ”peto puskassa” joka osoittautui kiiltomadoksi, sama sähisevä joutsen, kyykärmes tiellä, paarmoja ja mehiläisiä karkuun juoksu, kalojen hätistely vedestä ihmislihan tieltä ja Kohkausrokin sanoissa perässä pysyminen kuudelta aamulla. Reidet onnistuin polttamaan tiistaina, torstaille hankkimaan elämäni krapulan, talviturkin heittämään, jonka jälkeen vietin meressä monta tuntia yhteensä, pelastamaan Jethron kaksi kertaa vedestä. Opimme myös, etteivät lampaat syö herneenpalkoja ja petomaani viihdyttää yleisöä pieremällä.


Perjantaina tytöt läks Ruisrokkiin. Salakuljetuskeinot hiottiin taas priimakuntoon ja aikuiset naiset lähti vuotavat mehupurkit kassissaan festaroimaan. Perjantaina sää oli sellaista pilvistä, eikä oikein ollut mitään bändejäkään nähtäväksi. Mutta hevikaraokessa hauskuutta riitti.
Lauantai oli paras päivä sään puolesta, päivällä oli hetkittäin jopa pieni hiki, vaikka loppuilta menikin sateessa. Parhaimmat vedot vetivät Zen Cafe (Samuli Putro on hauska mies!) ja Maija Vilkkumaa. Kävin katsomassa Sunrise Avenuen viimeiset kymmenen minsaa keikasta, jotta kuulisin jonkun hittibiisin, mutta ne olivat tehneet sen sellaisen supervirheen. Olivat soittaneet kaikki kolme hittiään jo ilmeisesti aika alkukeikasta ja paikalla oli aikasta vähän ihmisiä enää.
Noo, hevikaraokessa riitti lauantainakin meininkiä. Jopa yksi festariheilaehdokas käväisi siinä. Jani, joka työskenteli tölkkitehtaassa ja oli salakuljettanut viinaa alueelle lihakeittotölkeissä, katosi kyllä tosi nopiasti. Mun piti loppuillasta mennä laulamaan karaokea, mutta ylläripylläri emmä uskaltanut.







Sunnuntaina sitten satoikin koko päivän. Ekat kolmetuntia sitä jaksoi vielä haihatella, että jos se tästä taivas aukeaisi ja aurinko alkaisi paistaa. Ei, niin ei käynyt. Pakko oli kärvistellä kokovartalomärkyydessä iltaan asti, koska PMMP (kannatti vetistellä) oli nähtävä. Tuli sunnuntaina nähtyä vähän Irinaa, Apulantaa ja Egotrippiäkin, mutta kauhean hauskaksi päiväksi en sunnuntaina kutsuisi, vaikka hyviäkin hetkiä sieltä tietty löytyy. Vahvimmat meistä jäivät vielä yöhön asti odottamaan Stam1naa ja Gogol Bordelloa. Mutta minä nynny kipaisin kotiin nauttimaan saunasta ja äitin tekemästä makrusalaatista.
Tässä vasemmalla näette mitä jää jäljelle kahdesta nuoresta naisesta, jotka festaroivat sunnuntain sateessa.

Kesälomareissun jännittävässä päätösjaksossa Heenu seikkailee Itä-Suomessa.

No comments:

Post a Comment