Friday, July 20, 2007

Juankoski-Viekinjärvi-Kajaani-Mäntyharju-Helsinki, next up Pori

Maanantaina mentiin isän kanssa tätini luokse Juankoskelle. Käytiin tsekkaamassa Juicen torilla Juicen patsas. Jäätiin siihen torille jäätelölle ja yllättävän paljon siellä ravas turistia ottamassa samaisesta patsaasta kuvia. Serkkutyttö Juulia on kyllä ihana kanssa, hän tiedusteli multa kovin vakavana, että oliko eskarissa välitunteja silloin ku mä kävin sitä. Ööö, kyllä siellä varmasti oli välitunnit, vaikka siitä nyt alkaa olla jo 18 vuotta. Apua!
Tiistaina Viekinjärvelle mummolaan. Ihanaa, rauhaa ja hiljaista… vai oliko. No olihan sitä, mutta liika hiljaisuus aiheutti mulle univaikeuksia, vai oliko se kenties se satavuotta vanha hetekka, joka pompsautti minut melkein ilmaan joka kerta kun käänsin kylkeä. Tai ehkä unettomuuden aiheuttivat ne kuvitelmat ulvovista susista talon ulkopuolella ja muut järkevät nelivuotiaan tasoiset ajatukset.
Pari tuntia mummolassa oltuani mulle lyötiin käteen naapurin Erkin pojan Arton ylioppilaskuva. Erehdyin sanomaan sanat: Onpa komea! Siitä se sitten lähti. "Arto se on kommee ja pitkä ja sillä on hyvä työpaikka Helsingissä. Se on tällä viikolla tulossa käymään täällä, laitapas tuosta vähän papiljottia päähän." Seuraavana päivänä mummo oli taas kaivamassa sitä kuvaa esille ja sanoin, että näytit sen jo eilen. "No kerroinko minä, että sillä Artolla on hyvä työpaikka Helsingissä…" Mummo ja Ukki tekivät todella hyvää työtä Arton mainostamisessa, mutta ikävä kyllä Arto pysyi piilossa koko viikon.
Sain kesälomalla luettua Torey Haydenin nukkelapsi, naisten hömppää, mutta hyvää sellaista. Vihdoin luin myös Pikaruokakansan, oman vuosien projektini. Ihanaa iltalukemista, kun adrenaliinitaso nousee taivaisiin ja pihisee kiukusta sitä lukiessa. Graaah. Kyllä amerikkalaiset on tyhmiä, jenkkihallitus täysin korruptoitunut ja vapaa markkinatalous perseestä!!!! Voin joskus myöhemmin yrittää muistaa perustella nämä väitteeni.



















Kesäloman kulttuuririentoihin kuului myö Kesäteatteria Viekin kylänäyttelijöiden malliin Loukun Seurojentalolla. Näytelmä oli Maiju Lassilan Kun kukkivat ruusut, näyttelijät olivat aika amatöörimäisiä, kuiskaaja oli hyvin tarpeellinen ja murre sellaista, josta en paikoin saanut selvää. Mutta tunnelmaltaan näytös oli hyvä, nauraa sai useitakin kertoja ja hyttysenkarkottajat eli koivunvihdat ilmaisia. Ja hei annetaan nyt kuitenkin propsit kylänäyttelijöille, jotka haluavat pitää Viekin kulttuurielämää yllä.
Perjantaina mummolasta lähtiessäni oli aika turvonnut olo, viikossa mummon ”ihan pikkisen pistin voita ja suolaa” ruokia syödessä lihoin ihan varmasti kiloja! Siis muutamia kilogrammoja viikossa, mahtavaa, bikinikunto luisuu kesän edetessä loppuaan kohti kauemmas ja kauemmas. No eipä tässä lomalla nyt mitään huh-hellettä ole ollutkaan kuin pari päivää. Kuinka yllättävää.
Perjantaina suuntasin Kajaaniin, jossa satoi. Tarkoitus oli mennä sinne lavatansseihin, mutta todettiin, että 22 euroa Eija Korisevasta on vaan liian suolanen hinta. Eli pitäydyttiin Kajaanin "nuorisopaikoissa" BePopissa ja Valjuksessa. Hauskaa riitti ja Kajaanin rokkigrilli oli maineensa arvoinen yösapuskapaikka. Ihaninta oli tietysti viettää aikaa Mika "Pimpdaddyn" ja Annan "tykkään tosta Tea Hiillosteen tytöt tykkää-biisistä" kanssa, jotka hylkäävät vihdoin skutsin ja muuttavat takaisin Etelään. Sitten niitä näkee taas koko ajan. Koin myös kamalan hetken Kajaanissa, ehkä koko kesäloman tramaattisimman. Hyttynen lensi suoraan kurkkuun kun olin kertomassa jotain juttua. Kesän ja Kajaanin iloja!
Sunnuntaina päätin tehdä vielä yhden lisäpysähdyksen matkalla. Hyppäsin junasta Mäntyharjulla, jossa sijaitsee siskon miehen vanhempien mökki. Siellä vietin kaksi päivää ottaen aurinkoa, uiden, poimien mustikoita, tutustuttaessa Aadaa taas itseeni (kaksi viikkoa kului ja hän itki ihan lohduttomasti munt nähdessään kun ei tuntenut :( ), saunoen ja taas kerran rentoutuen. Kyllä se Aada taas tottui tähänkin nassuun ja naureskeli jopa vähän munkin jutuille :) Kiva, että sai hetken viettää yhteistä lomaa siskonkin kanssa. Saunaan mennessä mietittiin, että koskakohan ollaan oltu yhdessä ees saunassa.
Ja nyt Poriin jatsailemaan. Tällä kertaa pätee tosissaan se, että rahaa ei oo! Katotaan mitä tulee. Hauskaa varmasti.
Ja kettu! Kävin viikon liian aikaisin Nurmeksen S-marketissa. God damn, tällä viikolla sieltä ois saanu vikan Potterin ennen aikojaan.

Ja tietovisakysymys: Mun kassalla kävi eilen sellainen julkkis, jonka mukaan nimesin teininä kitarani. Kuka julkkis on kyseessä? Ja vähänkö teki mieli sanoo sille, että hei, mun kitara on nimetty sun mukaan :)

2 comments:

  1. heeeii.. mää muistan tän, ehkä. olik se joku noist entise Rasmukse pojist?? Eero?

    ..ja ois pitäny sanoo.

    ReplyDelete
  2. Heh, puoliks oikein. Rasmuksen poikiaha se oli, mutta Pauli. Vähä hyvä muisti sulla :)

    Ois pitänyt sanoo, mutt ei siinä kassan tätinä oikein kehtaa alkaa fanittamaan :P

    ReplyDelete