Thursday, November 11, 2010

Kikherne-ongelmia

Tein sellaista kivaa kikherne-mössöä tuossa yksi päivä. Laitoin kikherneitä ja kurkkua ja jugurttia. Maustoin kurkumalla, sitruunalla, suolalla ja sokerilla.

Kikhernealoittelijana huomasin kuitenkin, että nehän olivat aika ikäviä koostumukseltaan raakana. Kannattaisiko keittää ensin vähän vai mikä avuksi? P söi niitä seuraavanakin päivänä ja kysyin, että oliko ne marinadissa yhtään pehmenneet tänä aikana. "Ehkä vähän."

En oo aiemmin kikherneistä pitänyt, mutta nythän ne alkaa näköjään maistua kun kaipailee vaihtelua. Olen jopa harkinnut linssiruoan tekemistä... Kauheat lihahimot kyllä vaivaavat aina silloin tällöin, vaikka aika usein töissä liharuokaa syönkin lounaaksi. Mutta ei meillä mitään mun lemppareita koskaan ole... Viime perjantaina kaveri teki mulle mätileipiä ja sisäfilepihviä. Meinasin pyörtyä, niin hyvää oli.

4 comments:

  1. niitä kikherneitä pitää liottaa tuntikaupalla ennen ruuanvalmistusta niinku muitaki papuja ja herneitä. tai sit ostaa kaupasta tölkkikamaa eli valmiiks liotettuu. nam nam!

    ReplyDelete
  2. Niitä pitää ensin LIOTTAA ja sitten vielä KEITTÄÄ joku puolitoista tuntia. Eikä herneitä ja papuja kannata syödä raa'an tuntuisina, tulee mahavaivoja!

    Mulla useampi hyvä kikherneresepti, mutta valitettavasti Janne käy pyhää sotaa kikherneitä vastaan ja rakkauteni niihin on jäänyt lähiaikoina vähemmälle...

    ReplyDelete
  3. Ai niin, no unhotin mainita että ostin siis tölkkiherneitä. Siis käyttövalmiita. Tai näin oletin.

    Pitäisikö niitäkin siis keittää?

    ReplyDelete
  4. hmmm. no ei niitä mun mielestä tarvii. eiks siin tölkis oo ohje? muistelisin et ehkä ne pitää huuhdella ennen valmistusta mut ei sen enempää.

    ReplyDelete