Thursday, January 5, 2012

Kaksi keittoa

Tein Pastanjauhannan inspiroimana purjo-kikherne-keittoa. Siitä tuli ”ihan hyvää”. Ei kuitenkaan niin hyvää kuin miltä purjo esimerkiksi tuoksui kun sitä kauheat kasat freesasin. Pieni pettymys siis.

Ihan hyvää arkiruokaa kuitenkin, terveellistä. Ehkä ensi kerralla lisään jonkun oman twistin. Pitäisiköhän laittaa vielä enemmän purjoa…

Toinen keitto oli kasvisversio rakastamastani amerikkalaisesta kanakeitosta. Alkuperäisohje löytyy Aloittelevan Amorin keittokirjasta, jonka olen saanut vuosia (kymmeniä?) sitten. Tein siitä kasvisversion vaihtamalla kanat kanttarelleihin. Nam!

5 perunaa
4 porkkanaa
pakastemaissi
2 dl riisiä (villiriisisekoitus/pitkäjyväinen) keitettynä valmiiksi
kanttarelleja pakkasesta
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 dl kermaa
1,5 l vettä
3 kasvisliemikuutiota
paljon paljon timjamia

Pilko sipuli ja valkosipuli. Paista kattilassa. Lisää sulatetut ja puristellut kanttarellit. Paista vielä hetki. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Odota kunnes kiehuu ja lisää pieneksi pilkotut porkkanat ja vähän isommiksi jätetut perunat. Anna kiehua kunnes kypsiä. Lisää keitetyt riisit, maissit, kerma ja timjamit. Vielä vähän suolaa ja pippuria myllystä. Kiehauta ja nauti.

No comments:

Post a Comment