Tuesday, May 23, 2017

Ikea learning tower - tuoli taaperolle

Ikea learning tower tuli jostain internetin syövereistä tietoisuuteeni alkuvuonna.

Tuolin ideana on siis yhdistää (Ikean) keittiöjakkaraan kehikko, jonka avulla taapero pysyy jakkaralla turvallisesti ja voi siten osallistua esimerkiksi keittiöpuuhiin.

"Tilasin" tällaisen tuolin Arvon varapapalta eli äidin mieheltä, joka on alan ammattilainen. Hän toteutti toiveen ja maalasin itse vielä sen äitienpäivänä. Maaliterapiaa auringossa mökillä. Ah.
Ja tiedättekö mitä! Tuoli on mullistanut elämämme keittiössä. Ihan totta, mullistanut!

Päiväkodista tultaessa Arvolla oli ennen pinna täysin miinusmerkkinen mitä ruoan odottamiseen tuli. Nyt hän ryntää eteisestä suoraan torniin. Annan hänelle jotain puuhasteltavaa ja hän jaksaa todella hyvin odottaa ruokaa, kun "saa osallistua".

Sama juttu iltaisin iltapalaa tehdessä ja muutenkin keittiössä puuhastellessa. Arvo muuten tykkää myös auttaa tiskikoneen tyhjentämisessä ja vie esimerkiksi muoviastioita paikoilleen.

Tietenkään lasta ei voi jättää torniin valvomatta, mutta ilman kehikkoa itse ainakin pelkäisin koko ajan Arvon horjahtamista alas enkä varmaan touhuaisi niin rennosti vieressä itse.

Arvo ymmärsi heti, kuinka tuolille kiivetään ja sieltä tullaan alas. Muutamia kertoja hän on yrittänyt väärältä puolelta alas tai kiivetä tuolilta vielä korkeammalle. Mutta kuten todettu olemme aina lähellä.

Yhden vaaranpaikan tuoli jo kyllä aiheutti, Arvo oli siirtänyt sitä niin, että ylsi yllättäen kahvinkeittimelle. Hän ehti napata puolillaan kuumaa kahvia olevan pannun, mutta onneksi oli tuuria mukana ja kahvi kaatui tuolin ulkopuolelle eikä hänen päälleen. Pöydille ei myöskään voi jättää veitsiä tai mitään, mitä ei Arvon käsiinsä tarvitse saada, entiseen tapaan.

Meillä on ikkunat aika korkealla ja tuolin avulla Arvo yltää nyt myös katselemaan niistä ulos. Kiire tulee varsinkin, jos hän kuulee koiran haukkuvan keittiön ikkunan alapuolella. Hauvaaa!

Ja ai että! Tuolin avulla pääsee myös nappaamaan pöydältä porkkanan. Tai kirsikkatomaatin. Maistuvat niin paljon paremmilta salaa nautittuna! Ajattelin, että voisi alkaa jättämään terveellisiä välipaloja saataville, heh!

Kerrassaan huippukapistus, yksi parhaita taaperohankintojamme!

Katso ohjeet Ikea Learning Tower -tuoliin.

No comments:

Post a Comment