Tuesday, November 25, 2008

It's science, baby!

Olen pohtinut muutamia elämän suuria kysymyksiä tässä viime päivinä. Valistan teitä nyt tekemilläni erittäin tieteellisillä tutkimuksilla, selvityksillä ja päätelmillä. (Muutama pähkäily on vielä kesken, joten jos tiedät vastauksen kerro ihmeessä!)

Mikä on sulake?


Sulake eli varoke on elektroniikassa ja sähkötekniikassa käytetty komponentti, jolla pyritään suojaamaan sähkölaitteen sähköisiä osia ylikuormitus- tai vikatilanteissa. Lisäksi sulakkeilla suojataan sähköjohtoja liialliselta kuormitukselta (tulipalon vaara).

Voiko iPodia ladata kasviksilla?

Ei, iPodia ei voi ladata energiajuomassa liotetulla sipulilla. (Ja kyllä, leikin pelle pelotonta ja testasin sitä oikeasti)

Miten ratkaistaan ihmissuhdeyhtälö a+b+c+d=x?

Viikonloppuna osallistuin maailmakaikkeuden järjestämään kieroon ihmiskokeeseen. Se meni suurinpiirtein näin: Jos a:n mielestä b on kiva, mutta b:n mielestä c on kivampi kuin a ja vastaavasti c:n mielestä d on kaikkein kivoin, niin saadaan tulokseksi x eli monia ei-sanoja sisältäviä mutkikkaita ja epämukavia tilanteita.

Kuinka monta kertaa voi parin päivän aikana napsutella sähköpostin saapuneet viestit -painiketta?

Noin miljoona.

Kuinka uusi tukka vaikuttaa mielialaan?


Kampaajalla käynti vaikutti hetken hyvin positiivisesti elämääni. Nyt tämä tosi kiva, mutta tosi vaikea polkkatukka on alkanut kiukuttelemaan, enkä oikein osaa laittaa sitä. Jos haluan saada sen ihmisennäköiseksi, joudun aamuisin heräämään 10 minuuttia aikaisemmin kuin ennen. Mur.

Vaikuttaako tiskinpesuaineen haju tiskaustiheyteen?

Testaus kesken. Tiskiaine vaihdettu äklöstä marjahajusta aloe veraan.

Kuka on keksinyt telan?

Maalauksessa käytettävä tela on suomalainen keksintö! (Fascinating! Tää suomalaisuus tuli ihan yllätyksenä, mietin vaan sunnuntaina kavereiden seiniä maalaillessani, että kukas senkin on keksinyt) Sen keksi maalari Fride Dahlström 1930-luvulla. Go Fride! Lisätietoja täältä.

Mikä teinejä vaivaa?

Joku voisi mulle selittää tämän tieteellisen mysteerin, joka liittyy kotitaloni hissin vandalisoimiseen la-su-välisenä yönä. Jotkut, ilmeisesti teinit, olivat hakanneet hissin nappulataulun hajalle ja kirjoitelleet, ilmeisesti avaimilla, hissin seiniin. Typerää. Mutta se, mitä he olivat kirjoittaneet, oli kaikkein typerintä: "EA Sports, its in the game." Häh, miksi kukaan kirjoittaisi jonkun pelifirman mainoslauseen tuhohaluissaan hissin seinään?!

Kuinka kauan krapula kestää, jos juo sunnuntaiaamuna kello kuuteen?

Tiistaihin. Noin kello kahteen iltapäivällä.

Millaista on Lappeenrannan yöelämä marraskuussa?

Testaus tapahtuu ensi viikonloppuna.

Olen myös tehnyt ihan oikeaa tutkimusta opinnäytetyön muodossa. Sitä on kasassa jo muutama tilasto ja 12 sivua!!!

Lähteet: Wikipedia, hissin seinä, K-Raudan nettisivut ja Heenun elämä

4 comments:

  1. sulake on kaikki mitä sanoit edellä, mutta myös asia, joka välitti 220 volttia (tai mitä ikinä sähköyksikköä) virtaa Hannan kehoon sulaketta vaihtaessa. auts. käsivarsissa tunnahti, mutta omaa tyhmyyttäni, koska en napasauttanut pääkytkintä pois.

    ReplyDelete
  2. :O no onneks ei käynyt mitään. Vilahtiko silmissä sininen valo tai kenties koko elämä? Ja nousiko tukka pystyyn?

    ReplyDelete
  3. lappeenrannan yöelämä on pelkkää kuuminta hottia :D myös marraskuussa!!

    ReplyDelete
  4. sulake on kaikki em. mutta myòs se, mikà pamahtaa aina vaakon nakilla just huonoimpaan aikaan, mikà aiheuttaa sen ettà nakkikiskantàti kirjoittaa lapun luukulle mutta joutuu silti selittàmààn jokaiselle asiakkaalle erikseen miksi makkaraperunoita ei just nyt pysty tekemààn (eli "sulake meni, eli sàhkòt meni, ja rasvakeitin toimii sàhkòllà, ja jos ei siis ole sàhkòà, ei rasvakeitin toimi, ja silloin ei voi tehdà makkaraperunoita. edes sulle.".

    ReplyDelete