Thursday, August 18, 2016

Vegevauva: Voipapu-ananas curry

No nam! Äidille vähän soijakastiketta joukkoon ja avot. Kelpasi Arvollekin mainiosti. Aika makeahan tästä tuli, mutta myös mausteinen.
Voipapu-ananas-curry (8kk)
1,5 dl keitettyjä voipapuja (kannattaa keittää aina koko pussi ja pakastaa. Saa myös käyttövalmiina, mutta niissä on suolaa)
1 dl pieneksi silputtua tuoretta ananasta
1 dl kaurakermaa  (kookosmaito sopisi tähän myös tosi hyvin)
Suolatonta currya mausteeksi (itse laitoin aika reippaasti, mutta voi kokeilla varovasti, miten mausteisesta vauva tykkää)
Kuori voipavut, ainakin vastakeitetyistä lähtee helposti vähän puristamalla. Laita kaikki ainekset kattilaan. Poristele tovi. Planti-kaurakerma ei ainakaan suurustuksia kaipaa.
Arvolle tuli tästä 4 annosta. Voipavut ei ole kovin proteiinipitoisia, annoksessa vain n. 2 g proteiinia. Eli samana päivänä pitää sitten jollain muulla aterialla vaikka puolikas kananmuna.
Tarjosin curryä kvinoan kanssa (mulla on kvinoaa pakastettuna jääpalamuottikokoisiksi annospaloiksi, siitä kätsä napsauttaa tällaisten kastikkeiden joukkoon tai esim. vaan avokadon ja linssijääpalakuution kanssa mössättäväksi).
Yleensä tarjoan toisella aterialla vaan kasviksia (kotona sormin, menossa soseena) ja toisella sitten tällaisen tuhdimman ruoan.

No comments:

Post a Comment