Thursday, August 4, 2016

Kesälomareissukirje äidiltä

Arvo,

Palasimme juuri kesälomareissulta. Kävimme Tallinnassa, tätiesi mökeillä, äitisi kotikaupungissa, mummusi sekä ukkisi luona.

Sinulle reissun kohokohtia olivat eläimet, tätien kissat, joista erityisesti kanssasi samanikäinen Timppa, metsän lampaat sekä maalaismaiseman lehmät. Kelpasivat ne kärpäsetkin ihmetyksen aiheeksi.

Marjat maistuivat, mummun ja tädin puskista suoraan suuhun poimitut vatut ja turkulaisen kaveriperheen puutarhasta karviaiset. Savustettua kalaa (suolaton) pääsit maistamaan ja sehän oli herkku sekin!

Tallinnassa hauskinta oli kokolattiamatolla pehmustettu hotellihuone ja aamutohvelit rapisevassa pussissa. Kylpylässä polskiminen oli kivaa, mutta toisaalta niin se on ihan tavallisessa ämpärissäkin tai puhallettavassa altaassa.

Mereen ei vielä uskaltauduttu. Ensi kesänä saat heittää talviturkin sitten kahden talven edestä.
Kyläpaikoissa nähdyt vauvanuket olivat aika ihania, sellainen pitää hankkia kotiinkin. Tai onhan täällä äidin vanha Kaalimaankakara Lauri. Ukin luona apinalelu sai kuitenkin koko reissun parhaan naururemakan. 


Parasta reissussasi olivat kuitenkin selvästi ihmiset. Kaikkia et voinut vielä millään muistaa, mutta kukaan ei tuntunut vieraalta.

Reissukaverina olet Arvo ihan huippu. Automatkat on toki kätevintä sijoittaa suurinpiirtein päikkäriaikaan, mutta kertaakaan ei tarvinnut karjumisen takia pysähtyä. Veneessä oli aika jännää (tätiesi mökit sijaitsevat saarissa) ja liian iso pelastusliivi ei kyllä juuri pisteitä kerännyt. Yhdet venepäikkäritkin otit, ne saattoivat olla kesän parhaat unet.

Neljä yöpaikkaa (kyläpaikkoja vielä saman verran päälle) kuudessa päivässä ja kaikissa yhtä hauskaa, yhtä kiinnostavia ihmisiä ja nurkan takana aina jotain uutta. Kotona iskikin sitten kotiinpaluukiukku. Missä kaikki kiva, missä huomio ja tärkeät ihmiset?!

Hyvän kesälomareissun tunnistaa muuten myös siitä, että hupparit otetaan kotona käyttämättöminä pois matkalaukusta.

T. Äiti

No comments:

Post a Comment