Tuesday, March 7, 2017

Taaperoni on nero

Arvohan oli jo vauvana nero, sillä hän sanoi 5,5-kuisena ensimmäisen sanansa, joka oli Henna. Gröhöm. Sen kuuli isäkin. Gröhöm.

Tänään taaperoikään ehtinyt lapseni todisti jälleen, että hänessä tosiaan piilee kielellistä neroutta. Nyt yhden vuoden ja kolmen kuukauden iässä (15kk) hän nimittäin sanoi kolmen sanan lauseen.
"Oho, kato auto!"

Tässä lauseessa yhdistyvät Arvon tämän hetken kolme lempisanaa. Ja hei, ihan ymmärrettävä settihän siitä tuli. Iskäkin kuuli sen! Ja äiti oli tietysti ratketa ylpeydestä.

Tai noh, oikeastaan Arvolla on vain yksi aito ja oikea lempisana tällä hetkellä eli auto. Autot ovat parasta, mitä hän tällä hetkellä tietää. Niitä on jokapuolella. Autoja kulkee teillä, niitä on riveittäin suurilla parkkipaikoilla. Autoja on isoja, pieniä, punaisia, nopeita ja haisevia. Autoja näkee kirjoissa ja yllättävän usein televisiossakin. Iskän kanssa on katseltu automainoksia ja tietysti on myös autolelut, joilla päristellä menemään.

Autoja tosin on Arvon mielestä myös siellä, missä niitä ei ole. Vesipullo on auto, keittiöntuoli on auto, sukka on auto ja äidin uudet silmälasitkin ovat... No, auto!

Kuva:Iskä

No comments:

Post a Comment