Wednesday, March 1, 2017

Myrkytystietokeskus tutuksi

Sunnuntaiaamu alkoi sillä lailla vauhdikkaasti, että Arvo löytyi eteisestä lukko(tms. yleis-)öljy-puteli suussa.

Emme tienneet oliko hän juonut ainetta, jos niin korkeintaan sitä oli mennyt hyvin vähän. Taputtelin Arvon suun sisäpuolta puhtaalla talouspaperilla ja haistoin paperissa öljyn, joten oli sitä suuhun asti päätynyt.

Soitimme varmuuden vuoksi Myrkytystietokeskukseen.

Yleisöljypullo oli vanha eikä siinä ollut ainesosaluetteloa. Myrkytystietokeskuksestakaan ei kyseisen tuotteen sisältötietoja löytynyt. Sen valmistus oli myös ilmeisesti loppunut, koska nettikään ei auttanut. Pullossa kuitenkin luki saksaksi, että tuote on hartsiton ja hapoton.

Mies neuvotteli puhelimessa Myrkytystietokeskuksen henkilön kanssa ja he tulivat yhteistuumin siihen tulokseen, että jos oireita ei ilmene, ei Arvoa tarvitse viedä lääkäriin näytille. Arvo olisi nauttinut ainetta korkeintaan joitain millejä ja tämän tyyppiset aineet eivät sisällä mitään syövyttävää. Maailmassa on kuulemma Myrkytystietokeskuksen mukaan hyvin harvoja aineita, jotka niin pienellä määrällä olisivat vaarallisia. Mutta hyvä että soitettiin!

Tarkkailimme Arvoa toki loppupäivän, mutta mitään oireita ei ilmaantunut.

Ja opimmehan me tästä tietysti myös jotain. Meidän vikammehan se on, että kyseinen pullo päätyi Arvon käsiin. Pullo sijaitsi kaapissa, jossa meillä on "lapsilukko", joka oli tällä kertaa jäänyt auki. Onneksi selvisimme säikähdyksellä.

Suosittelenkin kaikkia tarkastamaan kaappien alahyllyt, taaperot ne on kerkeeväisiä. Lasten ensiapukurssilla suositeltiin hankkimaan kotiin myös lääkehiiltä, jota myrkytystapauksissa voi antaa ensiavuksi.

No comments:

Post a Comment