Sunday, February 17, 2008

Tosi adulttii

Aikuisen kulttuuriviikonloppu. Jep, sellainen minulla oli. Ja aivan mahtava sellainen. Ja tänään minulla on ollut aivan mahtava olo. Mahtavaa. Että lällällää vaan krapulaiset :)

Tai no myönnetään, että yksi mahtavaa sana oli ehkä jo liiottelua. Pieni sunnuntaiahdistus on iskenyt illalla. Mutta siitä ei taida päästä muuta kuin esim. goomailemalla sunnuntaisin, kuten viime viikolla tein.

Perjantaina tosiaan olin kaverini Antin kanssa leffassa katsomassa Orpokotia El Orfanatoa. Se oli, noh, vähän pettymys. Aika perus-hollywood-kauhua, vaikka olikin epsanjalaista. Ei mitään uutta, muutama tosi pelottava kohta, jotka pilasi kirkuvat teinit. Ja mä sain tietysti hervottoman kikatuskohtauksen joka kiljahduksen jälkeen. Juoni oli vain paikoin yllättävä ja loppu oli ihan turhan ilmeinen ja selittävä. Mutta ihan jees ja oli Antti nähnyt painajaisia siitä seuraavana yönä eli kai se jollain tasolla toimi :P

Leffan jälkeen käytiin muutamalla olusella Nollassa, silleen aikuisesti ja mentiin kotiin.

Lauantaina käytiin katsomassa Anniinan kanssa valokuvataiteen museossa Hannes Heikuran Hiljaiset kuvat ja Lehtikuvan saaliit ja saalistajat. Ihan älyttömän hyviä molemmat. Hannes Heikuran Helsinki-kuvat oli ihan mahtavia, sellaisia tapahtumia, jotka muistaa ja tuttuja paikkoja. Ja lehtikuvakuvat oli tosi hienoja ja kiinnostavia.

Vaikuttavin kuva, jota en kyllä muista lehdissä nähneeni, oli viimeinen kuva Estoniasta. Se oli syntynyt sattumalta kun uppoavan veneen kyljessä roikkunut suomalaismies yritti kameransa salaman avulla kiinnittää pelastajien huomion. Siinä näkyy melkein kokonaan veden alla olevan laivan kylki ja joku toinen ihminen joka siinä roikkuu. Kylmiä väreitä...

Illalla katsoin _himassa_ _yksin_ (leivottua itselleni parskaali-feta-piirakkaa ja tehtyäni ceasar-salaattia) sekä Fast Food Nationin ja Paksuna. Ensimmäinen oli iiihan surkea. Faktoihin perustuvasta kirjasta väännetään pitkien repliikkien avulla todella tylsä fiktio. Buu. Kirja oli meinaan erittäin hyvä ja siitä syntyneet mielikuvat eivät juuri vastanneet elokuvaa lainkaan.

Paksunakin oli pieni pettymys, koska olin kuullut siitä paljon hyvää. "Ihan erilainen kuin muuta jenkkikomediat". Noooooo. Eipä juuri. Ihan viihdyttävä, näyttelijät keskivertoa parempia ja muutama superhauskavitsi.

Ja satuin muuten katsomaan kakkoselta tulleen norjalaisen nuorisoelokuva Bean lauantaiyönä. Painotan sanaa nuorisoelokuva, koska sitä se oli ja tuli ilmeisesti keskellä yötä (loppui joskus 1.30) koska käsitteli teinien neitsyyspaineita. Huhhahhei, samat paineet ne on Suomenkin teineillä, mitäpä tuota "sensuroimaan" yöaikaan esitettäväksi.

Ja pakkohan tää on linkittää ku iteki päästin SusannaSievis-kommentin suustani.

Ja loppuun kuva Tirpusta pitämässä tädin kädestä. Kauhia ikävä.

No comments:

Post a Comment