Tuesday, September 14, 2010

Nepalilainen shahi paneer eli suomalainen leipäjuusto-tomaatti-cashew-jugurttikastike

Tämä on mun versio muutamasta netistä löytämästäni shahi paneer -ohjeesta. Oon kokeillut tätä nyt kaksi kertaa, eikä se tokalla kerrallakaan ihan vielä ollut täydellinen, mutta tosi hyvää kuitenkin.

Tässä ohje mitä käytin viimeksi, ehkä lisäisin itse ensi kerralla vielä yhden tölkin tomaattia ja vähentäisin maitoa. Tulisuutta oli tarpeeksi. P:n keittiössä ei kummallakaan kertaa ole ollut käytettävissä suolaa, joten ehkä se on myös sitä ollut vailla.

Raaka-aineet:

2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja
2 dl maitoa
pieni pussi cashew-pähkinöitä (ei suolattuja, oisko ollut joku 70 g)
1 dl maustamatonta jugurttia
3 isoa sipulia
reilu pala inkivääriä
3 isoa valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
200-300 g leipäjuustoa (kuulemma kotijuustokin käy)
chilijauhetta
garam masalaa
mustapippuria
suolaa

Ohje:

Pilko sipulit, heitä pannuun. Hienonna/raasta valkosipuli, chili ja inkivääri, heitä pannuun. Pilko tomaatit, heitä pannuun. Anna muhia kunnes kaikki on suht pehmeitä. Joku vartti.

Laita cashewit maitoon lillumaan (uskon että desikin riittäisi). Anna olla 15 min ja soseuta tehosekoittimella. Ekalla kerralla en millään saanut niitä rikki, tokalla kerralla tajusin että pitää vähän kallistaa kulhoa pohjasta, että kaikki cashewit ajautuu teriin. Lisää kulhoon tomaattimössö pannulta ja soseuta lisää. Ruoka valitettavasti näyttää oksennukselta. Eli visuaalinen kokemus jää melko vaisuksi. Oksennusmaisuutenkin voisi kyllä tehota toi tomaatin lisääminen ja maidon vähentäminen.

Heitä mössö takaisin pannulle ja mausta. Paljon paljon paljon garam masalaa. Paljon. Taisin laittaa reippaasti yli ruokalusikallisen. Maistele välillä. Chilijauhetta ei kauheesti tarvitse tuoreen johdosta. Mustapippuria ja sitä minulle tuntematonta suolaa :)

Heitä sekaan jugurtti ja kuutioitu leipäjuusto. Keittele miedolla lämmöllä kunnes leipäjuusto pehmenee. Sivuun tein uunissa lämmitettäviä naan-leipiä ja raitana toimi mainiosti myös toi pelkkä luonnonjugurtti.

Muokkaan reseptiä kun teen tätä kolmannen kerran. Kertokaa, jos innostutte tekemään ja soveltamaan.

No comments:

Post a Comment