Saturday, July 2, 2016

Karhunpoika sairastaa enterorokkoa

Arvo on kipeä ensimmäistä kertaa.

Hänen vatsansa on ollut sekaisin jo muutaman päivän. Ajattelin sen johtuvan jostain, mitä hän on syönyt (pastaa, mansikoita, nurmikkoa piknikillä?), kun mitään muita oireita ei ollut. Viime yönä vaiva kuitenkin paheni ja Arvo itki kipuisena tunnin verran.

Aamulla ihmettelin myös muutamaa näppyä Arvon vatsalla, mutten osannut yhdistää niitä vatsavaivaan. Lääkäri löysi näppyjä muualtakin ja totesi oireiden perusteella Arvolla enterorokon.

Onneksi menimme lääkäriin, ei tällainen aloittelijavanhempi vielä mitään näistä lastentaudeista tajua. Tauti, joka aiheuttaa vatsavaivoja ja ihottumaa. Kuulostaa ihan sattumanvaraiselta minun korvaan. Ja kun muutenhan tuo pentu on ihan oma energinen itsensä.

Energiatasoa pitää tietysti seurailla tarkasti, ettei lapsi pääse kuivumaan. Kiinteitä emme ole nyt antaneet ja niitä ei lääkärin mukaan tarvitse antaakaan, kunhan lapsi saa tarpeeksi maitoa. Ikävä tauti, muttei itsessään mitenkään vaarallinen.

Lääkäriin mentiin oikeastaan eniten siitä syystä, että Arvon ensimmäistä nimipäivää oli tarkoitus juhlistaa sunnuntaina Arvon mamman siirtolapuutarhamökillä ja halusimme selvittää, onko hänellä jotain tarttuvaa. Ja olihan sitä. Enterorokko tarttuu hyvin helposti (myös aikuisiin) ja oi kestää pitkään (yli viikon).

Lääkäri pahoitteli, mutta käski peruuttaa juhlat ja pitää Arvon "eristyksissä" niin kauan kun ihottumaa on.

Kuva tältä päivältä, kuka täällä mitään sairas on?! 

Arvohan ei tietysti onneksi vielä tajua, että menetti nimipäiväjuhlat. Mutta äitipä tajuaa ja on ihan lapsellisen harmistunut peruuntumisesta. Vaikka kuumana kesäpäivänä mainostettuja kemuja kyllä varjosti jo etukäteen sääennusteen "radikaali muutos", jota povattiin juuri sunnuntaiksi.

Saimme tässä nyt aimoannoksen sitä kuuluisaa lapsiperherealismia. Että ei mene aina niin kuin äiti on suunnitellut, vaikka olisi millaiset voileipäkakut ja lasten uima-allaspolskinnat tulossa... Mun tekisi kuitenkin mieli heittää itkupotkuraivarit lattialla.

Sen sijaan syön huomiseen kakkuun tarkoitettuja mansikoita ja vadelmia tuorejuusto-ranskankerma-tomusokeri-kastikkeella (kts. Instagram-kuva). Kyllähän se vähän helpottaa.

No comments:

Post a Comment