Monday, February 27, 2017

Vegeperhe: Helppo tofuwokki

Vegaaninen tofuwokki on arki-iltojemme vakkari, jonka voi tehdä oman tilanteen mukaan helposti tai vähän näkemällä vaivaa. Tai näiden yhdistelmänä. Kätevä ruoka ja maistuu koko perheelle.

Ainekset:

Tofu
Kasvikset
Täysjyvänuudeli/riisi/couscous/ohrasuurimo (voi jättää pois)
Kastike

Keitä nuudelit, voi jättää vähän raa´aksi sillä ne menevät vielä wokkipannuun. Jos haluat mieluummin riisiä tms., keitä se ja tarjoile valmiin wokin kanssa.

Meillä käytetään wokkiin nykyään aina Apetitin Tuoreksia (ennen olisin nauranut valmiiksi pilkotuille kasviksille, vaan eipä naurata enää), itse tykkään niistä enemmän kuin pakasteista, jotka menee helposti löllöiksi.

Wokkaa kasviksia n. 5 min öljyssä (mulla paahdettu seesamiöljy tätä varten, suosittelen, koska siitä tulee makua) wokkipannulla (saa olla levy ihan täysillä), heitä sekaan maustekaapista kuivattua valkosipulia, inkivääriä ja chiliä.

Lisää sekaan keitetyt, valutetut nuudelit ja wokkaa vielä toinen 5 minuuttia. Ei ne pala, kun kääntelet jatkuvasti. Lisää lopuksi sweet chili/teriyaki/soija-kastiketta tai joku kaupan valmis kastikepussi.

Kylmäsavutofu ei kaipaa marinointia, kuivata palaa talouspaperin välissä, leikkaa paloiksi ja paista eri pannulla, jotta saat siitäkin rapeaa. Lisään tofun yleensä wokin päälle vasta lautaselle, jottei se ehdi imeä kosteutta.

Sitten vielä ripaus siemensekoitusta/seesaminsiemeniä/pähkinöitä/paahdettua sipulia päälle rapeutta antamaan ja simsalabim, annos on valmis.

Pitkän kaavan vinkkejä:

Tofu: Osta tavallista tofua ja marinoi se itse. Vaatii yön yli köllöttelyn mielellään. Hyvä perusmarinadi: nestesavua, soijaa, valkoviinietikkaa, pippuria, suolaa ja hunajaa (valkosipulia). Marinadiainekset pussissa sekaisin ja paloiteltu sekä talouspaperilla kuivattu tofu sekaan.

Mausteet: Käytä tuoretta valkosipulia, inkivääriä ja chiliä.

Kasvikset: Osta kokonaisia kasviksia ja leikkaa itse. Näin saat tietty juuri mitä itse wokkiin haluat. Mä ostan aina kuitenkin noi Tuorekset ja sitten lisään joukkoon haluamiani kasviksia. Vaikka parsakaalia ja sipulia tms.

Kastike: Kastikkeenkin voi siis tehdä itse. Helppo satay-kastike: noin 0,5 desiä maapähkinävoita, 2 rkl soijakastiketta, 2 rkl lämmintä vettä (lisää, jos kastike jää liian tönköksi), puolikkaan limen mehu. Sotke sekaisin. Ensin näyttää että maapähkinävoi vaan erottuu, mutta kyllä se siitä!

Ja Vegevauva on nyt muuttunut Vegeperheeksi, koska koko perheen ruokaa kokkaillaan tällä hetkellä ja tästä eteenpäin. Eikä meillä oo enää vauvaakaan.

Tarkoitus olisi jatkossa jaella vähän enemmänkin näitä meidän perheen kasvisruokareseptejä sekä vegaanisia että lakto-ovo-vegetaristisia. Kalaahan me syömme myös, mutta munsta kala on parhaimmillaan sellaisenaan jonkun lisäkkeen kanssa. Että siinäpä ei sen kummempaa ohjetta tarvita!

No comments:

Post a Comment