Thursday, November 9, 2017

Taapero auttaa kotitöissä - Arvo Avulias

Arvo on kovin halukas nykyään auttamaan kotitöissä. Yritämme sitä hänessä kovasti vahvistaa antamalla auttamiseen mahdollisuuksia sekä jälkeenpäin suurin kehuin ja kiitoksin. Välillähän homma ei tietenkään oikein suju tai ottaa aikaa, mutta yleensä Arvo aina yllättää minut tarkkuudellaan ja sinnikkyydellään.

Arvo auttaa tiskikoneen tyhjennyksessä vieden muovikipot paikoilleen.

Hän tulee apuun, kun laitan vaatteita pesukoneeseen. Ja kuivausrummusta tulevissa lämpimissä pyykeissä hän aina pyörii hetken huudellen "inanaa, inanaa".

Hän kiikuttaa mielellään leluja paikoilleen, kunhan sitä tehdään hänen kanssaan. Se onkin nykyään yhteinen iltapuhde.

Saman hän tekee roskille, kunhan äiti tai iskä ehtii huutaa ennen roskan osumista suuhun, se löytää nykyään tiensä roskakoriin.

Myäs roskisten vieminen ulos on Arvosta tosi upeaa. Parasta on, jos saa itse kantaa jotain pihan poikki ja sitten heittää isoon roska-astiaan.

Hän valmistaa omassa Ikea-keittiössään puuroja ja kakkuja sekä maistattelee niitä meillä mielellään.
Ruoanlaittoon hän osallistuu laadunvalvojan roolissa maistelemalla raaka-aineita.

Imuri on Arvosta viehättävä kapine, jota tekee mieli kokeilla, mutta välillä on rynnättävä toiselle puolelle huonetta kikattelemaan.

Ulkona nähdessään haravan tai harjan Arvo on aina valmis siistimään paikkoja.

Arvolle tulee myös aina joulu, kun hän auttaa kauppakassien tyhjentämisessä. Jokainen kassista löytyvä tavara on huippumielenkiintoinen. Mietinkin, että jos pakastemuussipaketti saa niin paljon kiljuntaa aikaiseksi, niin paljonko joululahjoihin kannattaa panostaa?

No comments:

Post a Comment