Wednesday, January 10, 2018

Vinkkejä Brysseliin

Syö: Au Vieux Bruxelles - Belgialaisen suosittelema belgialainen ravintola. Ihanan tunnelmallinen paikka, palvelu hyvää ja ruoka super. Simpukat ainakin ;)

Näe: La Grande Place (kuvassa) - Euroopan suuret kaupungit ovat jo hetken alkaneet näyttäytyä varsin samanlaisina. Nähtävyydet ovat melko samanlaisia, toki hienoisilla eroilla. Mutta täytyy sanoa, että iltavalaistuksessa oleva La Grande Place, jota tituleerataan maailman kauneimmaksi aukioksi, teki kyllä vaikutuksen.

Eikä siinä kaikki! Nyt joulun ajan aukiolla on iltaisin tasatunnein nähty aivan huikea valoshow ja me osuimme sinne juuri sopivasti sen nähdäksemme. Aivan varmasti upeinta, mitä on hetkeen nähnyt.

Nämä Euroopan kaupungit olen tosiaan kahlannut jo läpi: Amsterdam, Pariisi, Praha, Budapest, Berliini, Vilna, Riika, Tallinna, Tukholma, Kööpenhamina, Wien, Bratislava, Varsova, Frankfurt, Pietari, Ljubljana, Rooma, Sarajevo, Split, Dubrovnik... Jotenkin tuntuu, ettei niistä enää samalla tavalla löydy uutta kuin ennen. Vähän niin kuin viime kesänä totesimme, että ehkä Kroatian pikkukylät on nyt nähty. Olisiko suosituksia, mikä ehdoton tästä listasta vielä puuttuu?

Shoppaile: Docks Bruxsel - Uusi, iso ja siisti kauppakeskus sporamatkan päässä. Sama spora vie Atomiumille, joten nämä voi yhdistää!

Päiväretki: Span kaupunki ja kylpylä - olipas kiva reissata junalla läpi Belgian pikkukylien Spahan, joka oli hyvin viehättävä pikkukaupunki. Span lähteet ovat maailman kuulut ja kävimme yhtä katsomassakin (rikkipitoista vettä, haisi kananmunalta, maistui kitkerältä). Vierailimme myös kylpylässä, joka ei ollut kovin suuri, mutta tosi kaunis ja kokemus oli rentouttava. 

Parasta omassa reissussa oli tietysti seura. Omasta ystäväpiiristä on ripottautunut ihmisiä ympäri Eurooppaa, joten kahden heistä tapaaminen Brysselissä samalla kertaa oli aivan järisyttävän ihanaa. 

Hyviä keskusteluita, pieniä seikkailuja, naurua ja herkuttelua. Elämän ja nähtävyyksien ihmettelyä samaan hengenvetoon.

Brysselin emännän kanssa toteutimme myös pitkäaikaisen salaisen haaveeni tv-sarjamaratonista. Nykyään kun ei jaksa valvoa. Tai kannata, koska aamulla siitä rankaistaan.

Katsoimme yhdessä yhden yön aikana läpi Yle Areenan Donna-sarjan. Hämmentävintä, mitä olen hetkeen nähnyt. En oikein tiedä suositellako vaiko suositella välttämään. 

Ihana retki, kiitos!


Henkilön Henna (@hennan1k) jakama julkaisu

Henkilön Henna (@hennan1k) jakama julkaisu

2 comments:

  1. Hieno kaupunkihan se on Bryssell. Mutta kuten kirjoitat kun näitä aikansa kiertelee alkaa tuntua vähän joka paikassa samanlaiselta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No eiks niin! Jokaisessa toki jotain omanlaistaan, mutta tosiaan ehkä pitää hetki kierrellä muualla niin osaisi taas arvostaa :)

      Delete