Tuesday, February 15, 2011

Osa-aikaisen kotirouvan sunnuntaibrunssi + kuva :)

Olen aina jotenkin vähän haaveillut siitä, että "emännöisin" illallisia, päivällisiä, lounaita kotonani. Että mulla olisi sellainen koti, johon olisi kiva kutsua ihmisiä syömään. Nyt mulla on. Mulla on kiva ruokapöytä, iso keittiö ja hyvät ruoanvalmistusmahdollisuudet. Aikaa ja rahaakin vähän. Ja tarmoa.

"Espoolainen kotirouva", tokaisi työkaveri. Ehkä sitten, mutta korkeintaan osa-aikainen.

Ruokajuhlien (loputon) sarja aloitettiin sunnuntaina megabrunssilla. Vieraita oli kiitettävät 10 aikuista, kaksi vauvaa ja yksi koiranpentu. Ei ollut tarkoitus aloittaa ihan näin valtavalla yleisötapahtumalla, mutta niin siinä sitten vaan kävi :) Vähän piti pyytää apuja, että jotkut vieraat toivat mukanaan jotain.

Itse tein pinaatti-pellavansiemenrouhe-sämpylöitä (täysin sämpyläjauhopussin ohjeen mukaan, paitsi lisäsin nuo etuliitteet), pestopastasalaattia ja kuuman herkkudipin (jonka ohjetta monet ovat kyselleet ja se löytyy alta, alkuperäinen on täältä, mutta sitä on ystävän kanssa vähän muokattu).

Muuta tarjottavaa oli tietty leivän lisukkeet, brie&gorgonzola&hedelmät&suolakeksit, nakkeja, sveitsiläinen juustopiirakka, espanjalainen munakas, suklaakakku vadelmilla, cafe latteja ja itse kasvatettuja sinimailasia.














PÄIVITYS 16.2. (lisätty Anna Koon kuva vähän järsitystä pöydästä)

Koska kuva brunssipöydästä jäi ottamatta, ajattelin että otan kuvan kasvattamistani auringonkukan versoista. Sekin jäi ottamatta ja nekin idut jo syöty.

Mielestäni siemenpussien ohjeet ovat vaikeasti ymmärrettävät ja jotenkin hankalat, että voisin oikeastaan seuraavasta erästä kyhätä vaikka sellaisen valokuvin varustetun kasvatustutoriaalin.

Ensi sunnuntaina kutsuvieraslistalla ovat P:n äiti ja siskot perheineen. Perheen ainoan pojan tuoreen avovaimon näytönpaikka perheen kolmelle naiselle? Iiks.

Kuuma herkkudippi

Purkki Philadelphiaa (brunssille pistin kaksi ja kaikki meni)
Majoneesi, desi pari
Parmesan-juustoa, puoli desiä
Muuta juusto, desin verran
Artisokkia
Pinaattia
Punasipulia
Pepperoniviipaleita (niitä paprikoita, ei lihaa)
Valkosipuli

Raasta juustot kulhoon. Lisää Philadelphia (yleensä suosin ihan tavallista, nyt olin vahingossa ostanut 5 % -purkkeja, joista niistäkin tuli ihan mainiota) ja majoneesi. Sotke hyvin.

Lisää hienonnetut pinaatit (tuore tai pakaste), artisokat (säilyke), punasipuli ja pepperonit. Purista joukkoon 1-2 valkosipulinkynttä. Mausta pippurilla, basilikalla ja chilillä.

Sekoita seosta varovasti, ei tarvitse olla niin justiinsa, sulavat uunissa kuitenkin. Levitä seos jonkunnäköiseen voideltuun uunivuokaan.

Sitten 225-250 asteeseen noin 20 minuutiksi. Tarkkaa aikaa vaikea sanoa koska uunivuoan koko varmasti vaikuttaa, tarkkaile koska tahna on sulanut juoksevaksi ja pinta alkaa vähän ruskistua. Tarjoile heti esim. nachojen, sipsien, voileipäkeksien tai patongin kanssa. On sitä yhden vieraan nähty syövän suoraan kulhosta lusikallakin :)

Kuvittelisin, että tätä Philadelphia-majoneesi-juusto-pohjaa voisi käyttää useiden eri variaatioiden luomiseen. Mutta kun on kerran löytänyt sen hyvän niin on vaikea vaihtaa :)

5 comments:

  1. Voih. Mä niin olisin halunnut nähdä kuvan siitä pöydästä.

    ReplyDelete
  2. No niin mäkin. Vähän harmitti ku "mitä järkee on vääntää ihanaa brunssia monta tuntia, jos siitä ei jää edes kuvaa muistoks".

    Anna Koo otti jostain suurilta osin räävitystä pöydästä kyllä kuvan, mutta se tuskin on kovin kaunis. Hö.

    ReplyDelete
  3. Oon sinusta kyllä ylpeä..taitaa olla toisen suvun perintöä nuo ruoanlaitto taidot;)

    ReplyDelete
  4. No höpö höpö äiti :) Kaikkein parasta on kuitenkin edelleen sun lempin leiskuvat!

    ReplyDelete
  5. Oih, munstakin olisi ihanaa emännöidä, mutta miten siihen on niin harvoin aikaa ja mahdollisuutta?

    Viime sunnuntaina taisi kyllä olla meillä molemmilla, mutta ei ole munkaan brunssista kuvia...

    ReplyDelete