Wednesday, February 14, 2018

Vegaanin kaksi arkireseptiä

Sit on näitä ruokia, mistä ei edes kannata yrittää ottaa kuvaa. Ovat nimittäin vähän mössöjä, mutta herkullisia.

Metsäsienikiusaus
Kuva: Pixabay

1 kg peruna-sipuli-pakaste
200 g juuressekoituspakaste
6 dl kaurakermaa (Planti)
n. 3 dl pakastettuja, vedestä puristettuja sieniä (mulla suppiksia ja kanttarelleja)

Suolaa, pippuria, ravintohiivahiutaleet

Sekoita kaikki ainekset uunivuossa ja paista kunnes kypsä. Aluksi voi pitää foliota päällä, mutta poista se niin pinta saa väriä.

Jos ravintohiivahiutaleet on tuntematon, niihin voi tutustua lisää täällä. Ne on ravintorikkaita, mutta lisäksi antava ruoalle "juustomaista" makua.

Maailman helpoin ruoka! Ja herkullista. Arvokin söi ekalla kerralla kolme annosta ja "nam, nam" kuului muinakin päivinä, kun tätä tosiaan riitti useampaan ruokailuun.

Afrikkalainen bataattipata

500 g bataattia (3 pientä)
300 g porkkanaa (2 isoa)
500 g tomaattimurska
2 dl vihreitä linssejä
1 dl maapähkinävoita (makeuttamaton)
1 sipuli (itse jätin pois, koska olen huomannut ettei se kovin hyvin mulle sovi)
3 dl kasvislientä

Mausteet: chili, tuore inkivääri, ras al hanout -mausteseos (ei pakollinen, sisältää ja voit käyttää erikseen esim. korianter, kardemumma, paprika, muskottipähkinä), kaneli, suola

Pilko kasvikset. Keitä linssit ohjeen mukaan, valuta. Paista pilkottuja kasviksia hetki öljyssä kattilan pohjalla ja lisää mausteet.

Lisää sitten kasvisliemi ja tomaattimurska. Kiehuttele miedolla lämmöllä kunnes kasvikset kypsiä.

Lisää linssit ja maapähkinävoi. Anna vielä hetken makustua.

Nauti sellaisenaan tai riisin kanssa. Päälle halutessasi vielä nokare luonnojugurttia (ei vegaanista).

Ihana makeavivahteinen lohturuokapläjäys. Mieskin kehui "erilaiseksi" :) Hyvällä tavalla, kuulemma.

No comments:

Post a Comment