Tuesday, February 6, 2018

Hyvin suunniteltu on puoliruokaa - Hyvä ihminen viikko 4

Kasvissosekeitto, klassinen, nerokas vegaaniruoka. Maistui mulle muutamana iltana myös iltapalaksi.
Alkoholi: 0

Herkkuja: 1/2 laskiaispulla

Shoppailu: 0

Liikunta: 3 x kävelylenkkiä + 1 x hiekkalaatikkojumppa

Paino:  0 (-2 kg yhteensä)

Aloitin viime viikon vetäisemällä heti maanantaina puolikkaan laskiaispullan.

Jep. Sanon puolikkaan, mutta oikeastihan se oli kokonaisen vertainen, koska kyseessä oli Keravan Kulmiksen maailman suurin laskiaispulla -pulla. Mutt oli kyllä todella hyvää!

Sit ryhdistäydyin. Tai itse asiassa tuntui, että en ryhdistäytynyt vaikka ryhdistäydyin.

Johtui ehkä siitä pienestä orastavasta flunssasta, joka muutaman päivän vaivasi, mutta jonka ilmeisesti onnistuin torjumaan.

Ruoka/liikuntapäiväkirja (appi puhelimessa) on kyllä siitä hyvä, että vaikka tuntuu että kaikki menee alamäkeen, niin voi sieltä sitten todeta, ettei se olekaan totta. Että ihan on syöty hyvin ja liikuttukin olosuhteisiin nähden ihan jees.

Esimerkkiruokapäivä viime viikolta:

Aamulla veteen mikrossa keitetty puuro (oma sekoitus eri hiutaleita, mantelirouhetta, pellavarouhetta, auringonkukansiemeniä) pakastemarjoilla, kahvi kauramaidolla

Töissä lounaaksi salaatti pavuilla ja siemenillä

Välipalaksi kirsikkatomaatteja ja pähkinöitä (eväsrasia mukana!)

Päivälliseksi kasvissosekeitto ja salaattia

Iltapalaksi kasviksia/hedelmiä ja luonnonjugurttidippiä (päivän ainut ei-vegaani-asia)

Olen huomannut, että oleellista hyvin syömisessä on muuten hyvä suunnittelu. Mulla on siihen jo aika toimiva systeemi, siitä lisää myöhemmin!

Söin kyllä viikonloppuna poikkeuksellisesti leipää ja muutenkin viikon aikana vähän aiempia viikkoja "huonommin". Niinpä heräsin maanantaiaamuna tutun turvotuksen kanssa (joka ei ole vaivannut muuten koko haasteaikana) ja vaaka ei ollut hievahtanutkaan viikon takaisesta.

Viikonloppuna meillä oli muuten myös ekaa kertaa viikkokausiin juustoa kotona. Hoidan meillä ruokaostokset, joten se ei nyt ole ollut mulla prioriteeteissa, vaikka pojat meillä ei mukana tässä mun haasteessa olekaan.

Voi Arvon naamaa, kun hän sai juustoa lauantaiaamun aamupalalla. Hän oli niin onnellinen. Ehkä juuston paikka on kodissamme sellaisena erityisherkkuna, ei niinkään päivittäisenä ruokana.

Itselle teki juuston käsittely vähän vaikeeta, vaikka muuten ei olekaan juuri houkutuksia ollut... En kuitenkaan napannut siivuakaan!

12 päivää jäljellä. Joko ensi viikko menisi ilman mitään miinuksia?!

No comments:

Post a Comment