Wednesday, October 17, 2007

Aurinkoista syntymäpäivää Heenu!

Gääk. Nyt alkoi. Muuttoahdistus. Pärjäänkö minä? Miten minun käy? Tiistaina pitäis muuttaa. Enhän mä ole edes alkanut pakata? Saati sitten henkisesti valmistautua? Apua!!

Olen päättänyt muuton yhteydessä, että kaikki mistä en tykkää saa lähteä. Miksi säilyttäisin jotain vain siksi että se on lahja tai että se on ollut minulla jo 15 vuotta, jos se on hirvittävä tai vähintäänkin kamala?

Ja toinen. 24 vuoden ahdistus. Tänään on se päivä. Äh. Ärsyttäviä ajatuksia... Ku ku ku pitäis jotenkin olla aikuinen ja fiksumpi ja varsinkin vähemmän lapsellinen. Pitäis ja pitäis. Profiilikuva kertokoon mitä aattelen koko vahenemisesta. En suostu!

Tuunattu aikuispistelaskuri (1-5):

Työ: 4 (Yksi töistäni on kyllä rinnastettavissa ihan aikuistyöhön, joskin se on osa-aikaista)
Asunto: nyk. 2 tuleva 3 (samalla kun siirryn yhden hengen talouteeni aion piilottaa/polttaa roviolla nämä lapselliset asiat ja esineet: pehmolelut, teiniangsteissa hankitut lamput/kuvat, lasten kasetit/kirjat (kiertoon Tirpulle), typerät punaiset kaapin ovet, lukioaikaiset vaatteet (joihin edelleen haaveilen mahtuvani), naamanvääntelypeli (koulukavereiden vuosien toive) ja Mrs. Doubtfire ja Romea&Julia-vhs:t.)
Siviilisääty: -1 (Niin. 24vuotiaana voisin olla jo asianajajan vaimo ja kolmen lapsen äiti) (Kahdet treffit tänä vuonna... Im truly living the wild single life!)
Harrastukset: 1 (Ens viikolla alotan jumpan.)
Viikonlopunvietot: -2 (Tämä blogi ei ole hapon kestävä.)
Rahatilanne: 2 (Ottaen huomioon, että rahatilanteeni syöksee miinuksen puolelle opintotuen peruuttaminen loppuvuodesta, ei voida puhua kovin stabiilista adultista rahainhoidosta.)
Ajatusmaailma: 2 (Jos ei ajattele sitä asiaa, pääsee ajattelemasta sitä.)

Yhteenveto:
Kaheksa ja puol/30
= Ei hyvältä näytä.

Tästä päivästä eteenpäin pääsen Helsingin kaikkiin baareihin rajoituksetta. Koko elämäni eteenpäin. 24 oli viimeinen odotettu etappi. Wuhuu-huu-huu...-huu. Vai onko vielä jotain yhtä tärkeää, josta elämästä jää paitsi vielä 24 vuotta täytettyäänkin?

Ois mielenkiintoista kuulla mitä muut on mieltä. Aikuistumisesta. Sekä omastaan että minun. Eli onnittelujen sijaan ottaisin tänä vuonna mielummin elämän ohjeita! Kiitos :)

Elämän ohjeet sitten etukäteen. Lauantaina vain juhlitaan.

Päivän sitaatti: Ei paskast konvehtii saa.

2 comments:

  1. Minun neuvo: Anna olla. Ikä on vaan numeroita, enkä minä ainakaan muuttunut miksikään syyskuun viimeisenä päivänä. katsotaan sitten ensi vuonna uudelleen.

    Äidin hyvä ystävä täytti kesällä kuusikymmentä ja juhlistimme tapausta vähän aikaa sitten Pippurimyllyssä. Puhuttaessa ikääntymisestä Sinikka (kahden aikuisen lapsen äiti, jo eläkkeellä) kertoi tullessaan tyttärensä luota ottavansa polkupyörällä alamäessä joka kerta kovat vauhdit ja yrittävänsä päästä vähän pidemmälle kuin edellisellä kerralla. Ei ole kypsää, mutta on kivaa!

    ReplyDelete
  2. Tässä sulle ohjeita, kuinka saat täydet 30 aikuispistettä (ainakin mä ajattelin menetellä näin):

    Työ: Hanki keskipalkkainen työ keskisuuren yrityksen Key Account Managerina, Business Area Controllerina tai Senior Advanced Inseminatorina.

    Asunto: Hanki omakotitalo Espoosta tai Nurmijärveltä. Osta koirankoppi, citymaasturi ja Ikeasta koottava puoliso.

    Siviilisääty: Mene naimisiin koottavan puolisosi kanssa ja hanki 1,83 lasta. Neljän vuoden avioliiton päästä puolisosi hajoaa kappaleiksi, mutta Ikea ei suostu hyvittämään tätä, koska takuuaika on ollut vain vuoden mittainen.

    Harrastukset: Sauvakävely, ooppera ja golf. Saadaksesi eksoottista vaihtelua ilmoittaudu jollekin vaihtoehtopseudojooga-kurssille, jota vetää Nepalin vuoristoissa lähes koko elämänsä viettänyt verhokankaaseen pukeutunut hippi, jota täytyy tunneilla kutsua parameshwara-yogurt-tikkamasalaksi. Jätä kurssi viikon päästä kesken, kun huomaat, ettet pysty päälläsi seisten taivuttamaan molempia polvitaipeita niskasi taakse ja lausumaan samaan aikaan hindinkielistä mantraa.

    Viikonlopunvietot: Kerran kuukaudessa järjestä illanistujaiset tuttavapariskunnille. Juokaa punaviiniä ja kuunnelkaa Radio Novaa: Phil Collinsia, Mambaa ja Celine Dionia. Käykää pitkiä ja syvällisiä keskusteluja asuntolainojen koroista ja Nokian osakkeen hintakehityksestä.

    Rahatilanne: Sijoita yhdistelmärahastoihin. Aloita vapaaehtoinen eläkesäästäminen. Ota asuntolainaa.

    Ajatusmaailma: Muista paheksua jatkuvasti ja kovaan ääneen nuorison käytöstapoja. Kirjoita aiheesta tulikivenkatkuisia vuodatuksia sanomalehtien yleisönosastoille. Hanki sekä keskustan, SDP:n että kokoomuksen jäsenkirja. Ala käydä kirkossa joka sunnuntai.

    Mukavaa? Not!

    Hyvää synttäriä!

    P.S. Ai niin, lapsen voi tietääkseni adoptoida vasta 25-vuotiaana. ;)

    ReplyDelete