Thursday, January 1, 2009

And so the year 2009 began

Uuden vuoden bileet oli mahtavat. Ihan huippuhauskat. Mutta ihmisethän ne on, jotka juhlat tekee. On jo tietynlaista juhlaa valmistella juhlia ihanien ystävien seurassa. Valmistaa makaronisalaattia ja imuroida.

Sitten ihmisten kanssa istutaan pöytään. Jutellaan keittiössä. Lauletaan singstaria. Yhden kanssa tappelin hieman. Yhden tuntemattoman kanssa istuin sängyn reunalla käymässä outoa keskustelua elämästäni. Yksi olisi halunnut jutella kanssani, mutten antanut hänelle mahdollisuutta. Yksi, jonka olisin halunnut nähdä, ei tullut paikalle. Yksi kertoi minulle salaisuuden. Yhtä halusin lohduttaa, muttei hän halunnut sitä. Yhden aamuöiset ja yllättävät pussailuyritykset väistin. Yhden kanssa juttelin saunassa yhdeksään aamulla.

Krapulakin on juhlaa kun herää rakkaiden tyttöjen keskeltä parin tunnin unien jälkeen. Aamusauna ja yhteinen räkätys. Eilisen muistelu, kuka mokasi, kuka pussasi, kuka oli ärsyttävä, kuka ois saanut jättää tulematta ja kuka oli kaunein.

Vuoden 2009 ensimmäinen päivä päättyy hieman harmittavissa fiiliksissä, joihin ovat vaikuttaneet yhteisvaikutuksella yksi-jolle-ei-kannattaisi-uhrata-ajatustakaan, yksi-jolle-olen-vuosien-varrella-uhrannut-jo-liian-monta-ajatusta ja yksi-joka-olisi-ehkä-ansainnut-enemmänkin-ajatuksiani. Vaikutusta on ollut myös Greyn anatomioiden katsomisen lomassa tehty vollottaminen.

Hitto, pakko sittenkin tehdä yksi omaa itseä koskeva uuden vuoden lupaus. Ole parempi ihminen. Tee parempia päätöksiä. Älä aina kadu ja jossittele kaikkia (aivan kaikkia) päätöksiä, joita teet. Niitä vaan täytyy tehdä, joskus ne on hyviä ja joskus huonoja.

Äläkä aina sekoa miesten seurassa, joihin olet ihastunut. Äläkä myöskään sekoa miesten seurassa, jotka ovat ihastuneita sinuun. Älä koskaan sekoa miesten seurassa. Opettele olemaan niitten kanssa.

Maailmaa syveilempiä päätöksiä teen sitten myöhemmin. Mutta teen ne. Sen lupaan.

No comments:

Post a Comment