Monday, January 5, 2009

Lupauksia ja huutoja

- Käyn kirppareilla enemmän. Kierrätä vanhat romut (lähinnä vaatteet) nurkista!

- En osta kotiin lihaa, tai lihaa sisältäviä ruokia. Paitsi leikkeleitä, koska se on juustoa vähemmän lihottava vaihtoehto leivän päälisiksi ja joskus on ajateltava jenkkakahvaa maailman pelastuksen sijaan. Ja joskus tytölle on suotava maksalaatikkoa. Eli siis vähennä kotiin ostettavan lihan määrä minimiin. Plus tee itse ruokaa enemmän eli osta pitkälle prosessoitua ruokaa vähemmän.

- Kierrätän paremmin. Tähän kaipaisin vähän vinkkejä. Biokierrättäminen on mielestäni hieman haasteellista sinkkuna ja hyvin vähän itse kotona ruokaa tekevänä ihmisenä. Sitä jätettä tulee kuitenkin niin vähän, että biopussien ostaminen tuntuu ihan suoralta tuhlaukselta, jos niissä vie yhden banaaninkuoren ja pitsan reunuksen roskiin. Ja montaa aikaahan sitä ei viitsi kotonakaan säilyttää, kun se alkaa haista. Jos jollain on tähän joku mainio ratkaisuehdotus, niin kuulen sen mielelläni.

- Matkustus. Kortittomana keskusta-asujana saastutan aikas vähäsen matkustuksillani. Lentokone on kyllä kamala matkustusväline, mutta aika tarpeellinen, sillä enimmäkseen matkani ovat suuntautuneet Englantiin, jonne junalla kulkeminen olisi aika paljon Ryanairia kalliimpaa.

- Tartun tilaisuuteen tehdä ekoteko aina kun siihen tulee mahdollisuus. Kännykkäliput ja Reilun kaupan tuotteet. Pieniä juttuja.

- Kaikkiin näihin mun päätöksiin liittyy mutta. Paitsi tähän. Tää on ehdoton. No more stand by. Eli laitteet pois seinästä kun niitä ei käytetä. Starting now.

- Ainiin ja muutama jenkkakahvalupaus lisää. Vähennä ulkona syömistä. Älä osta kotiin herkkuja. Älä syö enää 18-20 jälkeen mitään. Se menee hukkaan. Käy jumpassa.

Meidän tirpu sai tänään serkun. Siskon miehen veli vaimokkeineen saivat poikavauvan. Vauvauutiset on ihania, maailmassa on nykyään niin vähän puhtaasti hyviä uutisia!

Mutta tässä mietin, että saakohan Aada koskaan serkkuja mun puolelta. Suomeksi: saanko koskaan lapsia? Heenuksi: haluanko koskaan lapsia? Liian suuria kysymyksiä maanantai-iltana pohdittavaksi. Kaikkihan sen tietää, että vastaavat elämää järisyttävät päätökset tulee tehdä vain ja ainoastaan alkoholin vaikutuksen alaisena. Humalassa tai krapulassa :P

Ja eihän mun kannata lastentekoa edes vielä miettiä. Sitten vasta kun se tulee joskus ehkä ajankohtaiseksi. Ensin keskityn siihen kiltin miehen löytämiseen. Josta tulikin mieleeni. En voi uskoa, että tätä blogia ei lue kukaan kiltiksi mieheksi identifioituva sinkku?! Tai no uskon, ei varmaankaan itse asiassa lue... Mutta sitä en usko, etteikö tätä blogia lukisi muka joku, joka tuntisi edes yhden kiltin miehen. Help me out here!

Tämä sinkkumaailma pyörii nimenomaan huutojen perusteella. Eli kuka huutaa kenet ekaksi. Vähän niinkuin huudetaan pelkääjän paikka autoreissuilla. Ja minä huudan nyt kaikkien blogiani lukevien kiltit, miespuoliset, yli 180 senttiset, sinkkukaverit koko tämän vuoden ajaksi. Huudettu eli varattu eli step away muut sinkkutytöt! Lukko päälle ja avain mereen, ei voi peruu.

No, nyt mä vaan höpötän vain höpöttämisen ilosta. Itse asiassa mulla on fyysisesti aika huono olo (laattatautia on ollut liikkeellä) ja ahdistaa tämä tekemättömyyden määräkin. Ja ensi viikolla alkavat kokeiluvuorot uudessa työssä. Mitä jos en osaa mitään? Entäs se oppari. Mitä jos se ei koskaan valmistu?

Olen muuten katsonut tämän vuoden puolella joku 16 Greyn Anatomia jaksoa.

12 comments:

  1. ja mä lupaan (nyt heti alkuun) toimia mahdollisimman usein "anna mennä"- lausahduksia huutelevana ystävänä :)

    ReplyDelete
  2. Kyllä. Sä niin oot mun virallinen valmentaja tänä vuonna. Kykysi on todistettu jo useaan otteeseen. Ja minähän olen tunnetusti parhaimmillani yllytettynä :D

    ReplyDelete
  3. biokierrätykseen ei tarvii niitä pusseja, esim. hesen paperipussi toimii sillä paperi maatuu. sitte sinne pussin pohjalle silppuut vaikka vessapaperin hylsyn ni se pahvi imee ylimääräisiä nesteitä.

    ja en haluu todellakaan masentaa, mut mä en ainakaan tunne yhtään kilttiä sinkkumiestä. mut jos tulee vastaan ni mä annan sen sulle. mulle ei kait kelpaa kiltit miehet ollenkaan, pystyn nääs ihastumaan vain paskoihin miehiin.

    *m*

    ReplyDelete
  4. M: Emmä käy Heselläkään niin usein. Mutt jostain kaupoista saa kyl tosiaan nykyään hedelmäpusseiks paperipusseja. Ne vois olla mun ratkaisu tähän ongelmaan.

    Nih. Se on tämä meidän naisten iso ongelma. Paskat miehet on niitä kaikkein ihastuttavimpia. Tämän mä yritän nyt kuitenkin muuttaa ja sen pitäs tapahtuu tosiaan nopeasti, etten pääse perumaan.

    Mutt Maikku ota nyt eka kiltti mies kuitenki ittelles, ni mä otan sit sen kiltin kaverin :)

    Q:Santtu tosiaan, eiks se oo pitkä ja kiltti ja sinkkukin... Sun juttujen perustella se on kyllä aikamoinen playeri :P

    ReplyDelete
  5. Ei se kyllä pohjimmiltaan ole, yliopistolla on ollut siihen huono vaikutus. Voin ihan omasta kokemuksesta suositella kilttiä miestä, sellaista renttumaista karismaa saa katsella ihan tarpeeksi elokuvista...

    ReplyDelete
  6. henu muuten kày biokierràttàmiseen myòs muovipussi, kun sit vaan roskia viedessàs otatki pussin pohjasta kii ja kippaat sen sinne laariin. ja tuli yks toinenki kiltti mies mieleen jonka saisit tulla tààltà hakemaan: se mun kamu Lorenzo. siinà olis kiltti, àlykàs, tuleva rikas diplomaatti (jonka vaimona pààsis matkustelemaan ja tapaamaan hienoja ihmisià) jne... se ei kyl oo kovin pitkà. mut sà saat sen jos haluut. :P

    *m*

    ReplyDelete
  7. Saaks niin muka tehdä. Eiks niitten jätteiden pitäs kuitenki olla pussis kaikkien taiteen sääntöjen mukaan?

    Renttumainen karisma. Sepäs se. Mutt ne päivät on ohi. Kiltit miehet kohteena. Eivät ehkä Santut eivätkä ainakaan Lorenzot (eiks siin ollu myös jotain tosi outoa? kuten mahdollinen miehiin kohdistuva seksuaalinen suuntautuminen, sama se toisaalta. Lyhyt = ei käy), mutt jotkut.

    Paitsi ett periaattees tän vuoden vois viel nauttia niistä rentuista ja laittaa ens vuonna sitten nettideitti-ilmoituksen ja alkaa seurustella. Yks työkaveri just tänään kertoi, että sen kaveri oli saanu poikakaverin parissa viikossa treffi-ilmoituksen avulla Ö_ö Boyfriend guarantee!!

    ReplyDelete
  8. jaa en oo ikinà ajatellut sità tolleen, et pitàis olla pussis. ehkàpà. mut mà oon kyl tehny noin muovipussin kaa. oops.

    ei se L oo gay, mut hiukan semmonen WIMP jos tiiàt mità tarkotan. ja ei tosissaan vastaa sun (tai mun) pituusvaatimuksia. perkele ku on vaikeeta. mà lyòn kyl vetoo et netti-ilmotuksella tulee enemmàn friikkejà ku mitààn potentiaalisia boyfriendejà mut tietty jokainen tsàànssi on mahdollisuus, et yrittànyttà ei laiteta, kait.

    nimimerkillà "Tulis nyt joku edes joskus vàhàn laittamaan -83"

    ReplyDelete
  9. Sanomalehden kahdesta arkista saa "ilmaisen" biojätepussin kun vähän taittelee. Esim ytv:n sivuilta löytyy kuvalliset ohjeet pussin tekoon:
    http://www.ytv.fi/NR/rdonlyres/A7281951-1C22-4FBD-8857-7BF5094EB17C/0/YTV_biopussi_ohje_netti.pdf

    (linkki ei varmaankaan näy kokonaan tässä vielä navigointiohjeet: ytv.fi, Jätehuolto, Lajittelu kodeissa, Biojäte)

    ReplyDelete
  10. Kiitti vinkistä. Pitää kokeilla tätä!

    ReplyDelete