Thursday, January 22, 2009

Kun oma elämä on tylsä, voi vouhottaa kaikesta muusta

Tiistaina olin katsomassa kauniita ihmisiä tekemässä kauniita liikkeitä jäällä. Eli taitoluistelun EM-kisoja. Se oli herkistävää ja ihanaa. Ja kun käy katsomassa urheilua harvoin livenä, unohtaa miten jännää se on!

Keskiviikkona olin katsomassa dokumentteja. Toinen kertoi autistisesta teinipojasta ja toinen keskitysleiriselviytyjästä. Vankiloita molemmat... Herätti paljon paljon ajatuksia. Mä en ole koskaan ollut kauhean hyvä käsittelemään maailman ja ihmisten pahuutta, siksi en lähde tässä eilisiä ajatuksiani erittelemään ja masentumaan uudelleen.

Mutta tapahtuu maailmassa hyvääkin. Vau, Obama! Ihan mahtavaa, että hän on ryhtynyt paiskomaan oikein kunnolla tuolla rapakon takana. Ei oo helppo homma tehdä tekemättömäksi kaikkea, mitä George jätti jälkeensä. Mä uskon, että kunhan se lobbaaminen saadaan USA:ssa kuriin, paranee siellä useat asiat huomattavasti. Kun raha, yritykset ja uskonnolliset ryhmät eivät määrää enää... Ja mitä kaikkea muuta Obama vielä saakaan aikaiseksi, jään mielenkiinnolla odottamaan. Se on mun uus idoli!

Sitten seuraa vähän pinnallista journalismikritiikkiä: Jos joku voi nyppiä, niin se, että Ilta-Sanomien sivuilla on koko päivän ollut virheellinen otsikko Nokia-uutisessa "Markkinaosuus nousi 39 prosentiin". As a fellow journalist laitoin heille siitä palautettakin ja mitään ei tapahdu (laiton viestiä klo 14, edelleen klo 22.30 väärä otsikko on etusivulla). Kyllä voi rasittaa. Ja Uusi Suomi julkaisi ensin Nokia-juttunsa otsikolla: Nokia ylitti odotukset. Not! Väääääriiiiiin. Ja vielä otsikko maikkareiden sivulta: Kohupoliitikko Halla-aho julkaisi poliisikuulustelunsa kokoisuudessaan blogissaan... Häh, mikä sana on kokoisuus? Okei, tiedän paremmin kuin hyvin, että virheitä sattuu, mutt korjatkaa ne! Heti!

Ja näiden vouhotusten jälkeen, mitä mun omaan elämään kuuluu: töitä, opparia, iltarientojen kiirettä... Nothing interesting really.

No comments:

Post a Comment