Friday, January 27, 2017

Päiväkodin aloitus - toinen viikko

Meno on jatkunut päiväkodissa samana kuin ekalla viikolla. Hienosti menee, on joka iltapäivä palaute, kun Arvoa haemme..

Poikanen tosiaan viihtyy. Tällä viikolla äiti on saanut kuulla lapsensa olevan viilipytty, cool, hurmuri, ilmeikäs ja hitusen dramaattinenkin. Hoitajien kertoman mukaan Arvo tulee muiden lasten kanssa hyvin toimeen, on kiertänyt aikuiset pikkusormensa ympärille ja nauttii huomiosta.

Olen huomannut, ja tämä ei siis millään tapaa ole mikään ongelma tai valitus, että Arvo tuoksuu erilaiselta päiväkotipäivien jälkeen. Se vaan tuntuu jotenkin hassulta. Voi olla, että olen aika herkkäkin tuoksuille, meillä kotona kaikki on nykyään tuoksutonta. Mutta Arvohan viettää hyvän osan päivää syleissä (mikä on ihanaa!) ja tietysti häneen tartuu tuoksuja muista ihmisistä.

Hän on päiväkotiryhmänsä kuopus, maskotti, ja kuten eräs hoitaja totesi, Arvosta voi vielä nuuskutella vauvatuoksuja. Itse en niitä enää haista, mutta muutenhan tuo pyöreä valkohaituvainen pää on täysin vastustamaton.

Arvon mummu oli meillä ja Arvo vietti "vapaapäivää" keskiviikkona. Ihana, että isovanhemmat voivat niitä hänelle silloin tällöin järjestää. Sillä vaikka kuinka hyvin Arvo päiväkodissa viihtyisi, niin on näistä vapaapäivistä hänelle tietysti erilaista iloa. Hän saa hengata isovanhempien kanssa, jakamatonta huomiota ja isovanhemmatkin roiman annoksen Arvo-energiaa!

Viime viikolla olivat yöt rauhattomia, tällä viikolla ovat olleet illat. Yöt ovatkin sujahtaneet takaisin 0-2 herätyksen kaavaan (kyllä, 8. täysi yö koettiin tällä viikolla), mutta iltaisin Arvo oli itkuinen ja nukahtaminen vaikeaa.

Mehän olemme nukuttaneet Arvon toisille päikkäreile vielä kotona, koska päiväkodissa hän ei toistaiseksi ole nukkunut vielä 1,5 h pidempiä päikkäreitä. Arvelimme nukahtamisvaikeuksien kuitenkin johtuvan juuri noista toisista päikkäreistä, joten kokeilimme jättää toiset päiväunet pois torstaina ja perjantaina. Kello 16-17 välillä Arvo olisi varmasti nukahtanut, jos hänet olisi nukkumaan laittanut, mutta tämän jälkeen illat menivät hienosti. Ei alkuviikon kitinääkään ja nukahtaminen sujui helposti.

Ja sitten perjantai. Aamulla Arvo oli itkaissut, kun iskä oli hänet vienyt päiväkotiin. Päättelimme tämän johtuvan siitä, että hän jäi muista aamuista poiketen eteiseen, kun muu ryhmä oli jo pukemassa ja ulos lähdössä. Yleensä olemme riisuneet hänet ja vieneet sisätiloihin.

Sitten lounasaikaan tuli puhelu päiväkodista. Arvo oksensi, tulkaa hakemaan. Voih.
Eli muuten hyvin menee, mutta keräämme sitten tämän tautisarjan tähän alkuun ilmeisesti.

Kotona hän ei kuitenkaan enää oksentanut ja ruokahalu oli tallella. Ilta meni muutenkin normaalisti ja päättelimmekin, että ehkä vatsan oli laittanut sekaisin jokin muu kuin vatsatautipöpö. Huh!

Ehkä ensi viikolla sitten eka koko viikkoa hoidossa?

Henkilön Henna (@hennan1k) jakama julkaisu

No comments:

Post a Comment