Tuesday, December 5, 2017

Iltasatuja kapinallisille tytöille (JA pojille!!)

Olen aivan fiiliksissä Iltasatuja kapinallisille tytöille -kirjasta, joka tarjoaa kerrassaan hyvää, kiinnostavaa, kaunista ja inspiroivaa luettavaa lapsiperheisiin.

Meillä on luettu tätä kirjaa iltaisin sängyllä köllötellen koko porukka. Kapinallinen äiti lukee ääneen kapinalliselle pojalleen ja kapinalliselle miehelleen. Tokihan kirjan tekstit ovat vielä liian monimutkaisia Arvolle, mutta tarinat ovat sopivan lyhyitä pienellekin ja Arvo selvästi pitää joka aukeamalta löytyvän suuren kuvan katselusta.

Miehen kanssa olemme tekstejä luettaessa myhäilleet useaan otteeseen "enpä tiennyt tuotakaan tuosta naisesta"... Kirjassa siis kerrotaan sadan oikean naisen oikeat tarinat satumuodossa. Mukana on muun muassa taiteilijoita, urheilijoita, poliitikoita, aktivisteja ja yksittäisiä selviytymistarinoita.

Tarinat ovat tosiaan melko lyhyitä ja ytimekäitä, mutta naisten intohimo, rohkeus, päättäväisyys ja voima tulevat hyvin tekstistä esiin.

Kritiikkiä antaisin kuitenkin kirjan nimestä, jonka idean ymmärrän, mutta joka rajaa lukijakuntaa aivan turhaan sukupuolen perusteella.

Näin nimettynä kirja ei varmaankaan löydä kovin monen pienen pojan pukinkonttiin, jonne se ehdottomasti ansaitsisi päätyä. Itsekin ostin ensimmäisen kirjan siskontytöilleni ja ajattelin lukea sen kuitenkin ennen pakettiin laittamista itse ensin (joo, noloo lukea lahjaksi annettava kirja!).

Ja tämä siis vain koska "ei meillä asu minun lisäkseni kapinallisia tyttöjä"... Kirjan nimi rajasi päässäni heti pois sen, että luonnollisestihan kirja on täysin sopivaa luettavaa myös pojille. Ja aivan yhtä tärkeää!

Vasta tosiaan luettuani kirjaa ja perheen miesten kiinnostuksen huomatessani, päätinkin jättää luettavan kappaleen meille kotiin. Sittemmin olen ostanut kirjan syntymäpäivälahjaksi tyttöperheeseen sekä parille tytölle joululahjaksi. Niin, tytöille... Tähän toki vaikuttaa sekin, että lähipiirin lapsista 90% on tyttöjä! Mutta silti!

Tekee nimittäin meille aivan kaikille hyvää lukea kertomuksia vahvoista naisista.

No comments:

Post a Comment