Wednesday, December 13, 2017

Vegeperhe: taaperovarma soijarouhekastike

Mitäpä olisi arkiteemainen joulukalenteri ilman arkiruokareseptiä!

Kuten hävikkiviikon tekstissä kerroin on kastikeisiin helppo käyttää kaikki ylijäämäkasvikset. Ne on myös kelpo paikkoja, joihin "piilottaa" ne samaiset kasvikset taaperolta, jos vaikeuksia niiden syömisessä muuten on.

Arvolle esimerkiksi ei tätä nykyä maistu parsakaali sellaisenaan, mutta tässä kastikkeessa hän vetelee sitä kovinkin tyytyväisenä. Ehkä joskus vannoin, että minusta ei tule äitiä, joka piilottaa kasvikset ruokaan vaan ne syödään aina sellaisenaan... Jousta periaatteista, joissa joustovaraa löytyy, sanos viisas äiti toiselle.

Ei tämä nyt kaunein ruoka maailmassa ole, mutta helppo, nopea ja maukas. Ja onneksi on sievät lastenastiat edes!

Tästä ohjeesta riittää 3 hengen perheelle ainakin pariksi päiväksi.

Helppo vegaaninen soijarouhekastike

2 dl soijarouhetta
Pari desiä vettä
Kasviksia (tässä versiossa yksi parsakaali ja yksi paprika, voisi olla sipulia, porkkanaa, tomaatteja, kukkakaalia tms)
1 pahvitölkki (500g) tomaattimurskaa
1 kaurakerma (2,5dl)
Mausteet: kasvisfondi, jauhelihamauste, soijakastike

Pilko kasvikset niin pieniksi kuin on tarvis lapsen ruokailun näkökulmasta. Paista niitä pannulla oliiviöljyssä tovi, että pehmenevät hieman.

Lisää sitten joukkoon soijarouhe (kuivana) ja paista taas hetki. Lorauta mukaan kasvisfondia ja heti perään noin desilitra vettä.

Anna veden imeytyä soijarouheeseen ja lisää vettä pienissä erissä, kunnes se ei enää imeydy.

Lisää joukkoon mausteet. Jauhelihamausteen käyttäminen tuntuu minusta aina vähän oudolta, mutta se toimii tässä kastikkeessa tosi hyvin. Mukaan oman maun mukaan soijakastiketta.

Lisää vielä tomaattimurska ja anna kastikkeen porista hiljalleen ainakin vartin verran. Lisää sitten vielä kaurakerma, tarkista maku ja tuunaa tarpeen mukaan.

Nauti täysjyväpastan kera.

No comments:

Post a Comment