Saturday, December 2, 2017

Joulukalenteri taaperolle

Vaikka käynnissä on jo Arvon elämän kolmas joulukuu, on hänellä nyt vasta ensimmäinen oikea joulukalenteri. Hänen syntymäänsä odotellessa mieheni osti mulla kaksi suklaajoulukalenteria, toisen joulukuulle ja toisen Arvon laskettuun aikaan mennessä syötäväksi. Ne luonnollisesti menivät allekirjoittaneet napaan.

Viime jouluna meillä oli koko perheen yhteinen partiolaisten kalenteri, josta Arvo ei toki ymmärtänyt tuon pöläystä.

No, mutta tänä vuonna sitten! Eräs ihana äitikaveri vinkkasi ja hankkikin Arvolle Lidlistä junajoulukalenterin. Ne kun loppuivat ilmeisesti nopeasti, joten hän varmisti meille oman kappaleen. Jokaisesta luukusta tulee siis jonkunlainen juna-asia, ei mitään syötävää.

Mietimme miehen kanssa, mikä on paras aika päivästä avata joulukalenteri. Aamu ei ole kiva, koska sitten pitää heti lähteä päiväkotiin ja jättää uusi lelu kotiin. Päädyimmekin sitten siihen, että avataan luukku aina päivällisen jälkeen.

Ja niin tehtiin eilen ihka ensimmäistä kertaa juhlallisin menoin. Lisää, huusi lapsi ja vaati kaikkien luukkujen avausta. Noo, ehkä parin päivän päästä hän ymmärtää, mikä on joulukalenterin juju. Yksi. Luukku. Kerrallaan. Jouluun. Asti.

Viime lauantaina Arvo oli isänsä kanssa Paloasemapäivässä ja sai sieltä myös paperisen joulukalenterin. Tämä kalenteri valjastettiin pottapalkinto käyttöön. Meillä on ollut pottatarrat käytössä jo viime kesästä, mutta nyt pottailussa on tullut yhtäkkinen kieltäytymisvaihe taas eli tarvitaan jytymmät palkinnot :)

No comments:

Post a Comment