Tuesday, December 12, 2017

Paljonko vaatteita 2-vuotias tarvitsee?

Ihan vakavissa mielin voin sanoa, että Arvolla on kyllä vaatteita enemmän ku äidillään! Olen konmaroinut omat vaatekaapit ja Arvonkin hyllyt käyn säännöllisesti läpi. Noi on jääneet pieneksi, noi alkaa olla nyt sopivat.

Toki sitten vaatehuone pursuilee vaatteita, jotka eivät enää taaperolle mahdu. On siellä jokunen äidinkin "tavoitemekko" lojumassa. Gröhöm.

Arvon vaatteet ovat olleet hyvässä kierrossa ja on edelleen. Osa on meidän kummipojalla, osa vanhan työkaverin pojalla ja nyt kaikkein pienimmät ovat isäni vaimon pikkuriikkisellä lapsenlapsella. Sitten niitä on toki tänne kotiin myös palautunut/jäänyt ja ne vähän etsivät loppusijoituspaikkaansa.

Säästetäänkö, mitä säästetään ja ennen kaikkea miksi säästetään? Se onkin sitten eri tekstin aihe se!

Asiaan! Mietin tuossa yhtenä iltana, että mitäs tekisin kun joulukortit oli kirjoitettu, iltapalat tehty ja syöty, kaikki tyytyväisiä ja olohuoneen siisteystilannekin sellaisella siedettävällä tasolla (keittiöön en kurkannut). Tein sitten inventaarion Arvon vaatteista. Koska ihan oikeasti paljonko 2-vuotias tarvitsee vaatteita?

Sukkia Arvolla on 10 paria. Ehdottomasti liian vähän, meillä ei pestä pyykkiä tarpeeksi usein ja päiväkodissakin pitää olla varasukkia. 5 paria lisää niin oltais ehkä voitolla. Sukkahousuja on yhdet, niitä ei ole vielä tänä talvena tarvittu. Villasukkia monet.

Paitoja on 27!! What?! Järkky määrä. Niitä kyllä tosiaan on hieman liikaa. Sanoisin että parikymmentä riittäisi. Osa näistäkin siis koko ajan päiväkotikierrossa. Ne nuhjummat. Paidoista onkin muutan 19 kirpparilta ostettua ja 8 uutena saatua/ostettua.

Kauluspaitoja on 4. Meidän tahdilla käyttää näitä yksi riittäisi.

Yökkäreitä on kolme. Kaksi juuri käy pieneksi ja sitten on enää yksi sopiva. Vink vink joulupukki - mistä saa 92-koon jalkaterällisiä yöpukuja?

Housuja on 20. Niitäkin 12 vanhat ja 8 uudet. Olen jaotellut vaatteet pk-vaatteisiin ja ei-pk-vaatteisiin, yhtäkään uutta vaatekappaletta ei päikkärivaatteissa ole.

En ole juuri kiinnittänyt huomiota muiden lasten pukeutumiseen, tai toki merkkivaatteet huomaa, koska merkit ovat luonnollisesti niin isolla ettei voi olla huomaamattakaan, mutta eivät nämäkään mitenkään rikki ole. Ihan siistejä vaatteita.

Toppahaalareita on kaksi. Toinen viime kevään alesta (henkinen yläfemma kun osu koko kohilleen tälle talvelle) ja toisen bongasin yhdestä Face-ryhmästä. Lisäksi yksi toppatakki. Ja yksi kudottu villahaalari, jossa Arvo nukkuu päikkärit ja matkustaa autossa. Pipoja, hanskoja, kaulureita sitten vähän joka keliin sopivia. Niitäkin vähän liikaa ja tosiaan kovemman pakkasen tavaroita ei ole edes vielä tarvinnut kaivaa kaapin syvyyksistä.

Arvo käyttää tällä hetkellä kokoja 80-92. Jotkut hänen vaatteistaan ovat olleet käytössä jo vuoden eli sanoisin, että tähän kokoluokkaan kannattaakin vähän panostaa. Ja joistakin tuntuu olevan vähän vaikea luopua. Yksi muumipaitakin oli jo tyyppiä "napapaita", kun vihdoin nyt älysin pistää sen sivuun.

En tiedä, onks tää nyt paljon vai vähän? Eipä nuo hyllyt nyt koskaan tyhjät ole, paitsi sukkien osalta. Sanokaa te!

No comments:

Post a Comment